https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © unsplash

Het festival palmt 4 dagen lang de Kouter in.

Dankzij Boomtown is er deze zomer toch een mini-Gentse Feesten mogelijk

Herlinde Matthys

Voor het tweede jaar op rij gooit het coronavirus roet in het eten wat betreft de festivalzomer. Er mag al meer dan vorig jaar, maar echt grote events zoals Tomorrowland en de Gentse Feesten worden toch nog een jaartje uitgesteld. Gelukkig kunnen we deze zomer toch nog een beetje de sfeer van die laatste opsnuiven, want Boomtown gaat wél door.


Heel wat Gentenaars kijken er iedere zomer reikhalzend naar uit en pakken er zelfs speciaal verlof voor: de Gentse Feesten! Helaas is de pandemie ook in 2021 de domper op de feestvreugde, want de 178ste editie gaat niet door. Gelukkig is er nu toch een klein lichtpuntje. Boomtown, een festival dat tijdens de Gentse Feesten traditioneel neerstrijkt op de Kouter, gaat wél door!

Vier dagen feest


Je zal dit keer op het plein geen tien dagen lang de beentjes kunnen losgooien op de beats van de beste binnen- en buitenlandse artiesten, want het gaat om een kortere versie die vier dagen zal duren. Op die manier haalt de stad toch een beetje het gevoel van de Gentse Feesten naar boven. De line-up is voorlopig nog niet bekend. Wat wel vaststaat is dat het festival naar goede gewoonte opnieuw helemaal gratis is.

Het schepencollege gaf toestemming om Boomtown eind augustus te laten plaatsvinden, meer bepaald van 24 tot en met 27 augustus. Dat is mogelijk omdat het festival als enige onderdeel van de Feesten een afgesloten evenement is. Er hangen altijd zeilen, er staan nadarhekkens, er is een duidelijke in- en uitgang en er zijn geen horecazaken die hinder kunnen ondervinden van het festival.

Stad Gent tast diep in de portefeuille om deze mini-Gentse Feesten te laten doorgaan. Boomtown krijgt namelijk 40.000 euro van 9000. Dit alles is wel onder voorbehoud en het feest kan in het water vallen als er een vierde golf zou plaatsvinden. Verder moeten de organisatoren zich natuurlijk houden aan de geldende coronamaatregelen.

Andere festivals vind je terug op deze handige kalender.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content