Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Welk exemplaar zien we binnenkort op jouw salontafel?

Inpakken en weglezen: dit zijn 13 van de leukste reisboeken

Niets leuker dan op een grauwe, regenachtige dag ingeduffeld wegzakken in de zetel met een inspirerend reisboek. Deze titels verdienen een plekje op de salontafel van élke travelista.

One Year on a Bike


Martijn Doolaard had zin in het ultieme avontuur en trok helemaal alleen met z’n fiets de wijde wereld in. Hij cruisede van Amsterdam tot Singapore en maakte een prachtboek van z’n slow travel trip. Je zou er bijna zelf van op je tweewieler springen om het ‘m na te doen (ahum).

€ 42,99 via Bol.com

Tree Houses – Fairy Tale Castles in the Air


Wie boomhutten magisch vindt en het liefst van al elke dag van the sky is the limit doet, kan niet om dit koffietafelboek heen. Philip Jodido verzamelt de mooiste exemplaren overal ter wereld. Me Tarzan, you Jane?

€ 14,99 via Bol.com

Mountain View


Dat de Belgische reisjournalist Sebastiaan Bedaux van ontwaken with a view houdt, bewijst z’n splinternieuwe boek Mountain View. Hij selecteerde vijftig logeeradressen die als grote gemene deler een waanzinnig uitzicht hebben. De ene keer hoog in de bergen, de andere keer grenzend aan een waanzinnig meer. H.E.B.B.E.N!

€ 35,99 via Bol.com

Atlas Obscura


De auteurs van Atlas Obscura gingen jaren op zoek naar de meest vreemde plekken ter wereld, het liefst van al zo ver mogelijk weg van het gebaande pad. Ze schrijven over glimwormgrotten in Nieuw-Zeeland, een boomcafé in een baobab in Zuid-Afrika, het Spaanse babyspringfestival, het Kwallen Meer in Palau en de Herdenkingsstoepa in Phnom Penh. Rariteitenkabinet? Check!

€ 25,99 via Bol.com

Cabin Porn – Inspiration for your Quiet Place Somewhere


Wegdromen bij hideouts in the middle of nowhere doe je met Cabin Porn. Allemaal honderd procent Instagramwaardige plaatjes die je instant besmetten met de reismicrobe. Zucht.

€ 31,99 via Bol.com

The New York Times Explorer


Als uitgeverij Taschen en The New York Times samen boeken maken, dan zit het ge-ga-ran-deerd goed. In hun Explorer-reeks brengen ze the best of both worlds: wie houdt van fantastische vergezichten en een tikkeltje avontuur, kiest hun Mountain, Deserts & Plains boek; wie liever eindeloos over het strand flaneert en ’s nachts de zee wil horen ruisen, koopt beter Beaches, Islands & Coasts. Of je bestelt ze allebei, natuurlijk. Want kiezen is verliezen, n’est ce pas?

€ 27,99 via Bol.com

Close to Nature en At the Ocean


Mirjam Bleeker en Frank Visser brachten een At The Ocean én een Close to Nature boek op de markt. Ze verzamelden de mooiste huizen en cabanas aan het strand en midden in de natuur, en maakten daar twee mindblowing mooie boeken van. Wegdroomgehalte? 100%.

€ 24,99 via Bol.com

Epic Drives of the World


Na een boek over de mooiste fietsroutes ter wereld kwam Lonely Planet met deze klepper op de proppen. Sit back & relax, want deze keer gaat het om de meest fascinerende roadtrips. Vijftig keer vakantie-inspiratie: de Ring Road in IJsland, de Ho Chi Minh Road in Vietnam of Duitslands Zwarte Woudroute. Hit The Road, Jack?!

€ 27,99 via Bol.com

Below Zero – Adventures Out in the Cold


Verliefd op de winter? Dat word jij meteen als je door dit fascinerende boek bladert; van hondensleeën tot ijsvissen en zelfs watervalklimmen (dat bestaat dus echt!). Winterwonderland? Check!

€ 29,95 via Bol.com

Het Honeymoon Handboek


Geen idee waar dé reis van je leven naartoe gaat? In het Honeymoon Handboek vind je niet alleen inspiratie op het vlak van bestemmingen (waar moet je op welk moment van het jaar naartoe), maar ook tips over hoe je je budget opstelt, welke hotels je best selecteert en ga zo maar door. Voor bruidjes in spe is er ook een hoofdstuk over trouwen in het buitenland. Dromen mag, toch?

€ 18,99 via Bol.com

Extreem Lopen – Bijzondere ultra-, trail-, en skyrunningroutes over de hele wereld


Sporty spices kunnen hun hart ophalen met een van de snelst groeiende sporten ter wereld: extreem lopen. Ian Corless maakte eerst een podcast over z’n waanzinnige loopparcours en schreef er later een boek over met de ene indrukwekkende foto na de andere. Rennen door de jungle, de hete woestijn of in de bergen? He has done it all.

€ 35 via Bol.com

Boutique Hotels & Hostels en Cafés & Coffeehouses


Als je áltijd op zoek bent naar de hipste plekjes in steden, zijn deze twee gidsjes must haves voor jou. Want zeg nu zelf: begint een geslaagde citytrip niet met een hip hotel en een kopje zwart goud tussen de locals?

€ 34,99 via Bol.com

Reis rond de wereld


Is jouw reishonger nooit gestild en ben jij dus razendbenieuwd naar élk plekje op onze aardbol? Reis rond de wereld bundelt alle landen in één boek: van Afghanistan tot Zimbabwe met heel wat leuke weetjes en praktische reistips. In no time een fantastische globetrotter, dus.

€ 35,99 via Bol.com

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '