Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van zachte poëzie, over fotografie tot een knettergek liefdesverhaal... Deze boeken toveren ongetwijfeld een glimlach op iemands gezicht!

OVERZICHT: deze 8 nieuwe boeken wil je geven én krijgen voor kerst

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Een boek cadeau doen deze kerst? Misschien wat riskant als het op interesses aankomt. Daarom geven we een overzicht van nieuwe boeken die je – met gegarandeerd succes – in december onder de kerstboom kan leggen. Van thrillers tot romans, er is voor iedereen wat wils!

Schatzoeken – Anki Wijnen & Marlous Snijder

Schatzoeken - Anki Wijnen & Marlous Snijder

Schatzoeken – Anki Wijnen & Marlous Snijder

€ 21,99  –  Snor

Waarover gaat het? De Nederlandse schatzoekers Marlous Snijder en Anki Wijnen laten je proeven van de magie van kringloop. Met tips over hoe je pareltjes vindt, hoe je slim op de kop kan tikken en hoe je échte schatten kan herkennen. Voor inspiratie krijg je alvast een waslijst aan adresjes en kan je mee binnenkijken in huizen vol tweedehandskoopjes!

Genre: Non-fictie, lifestyle

shop hier

Alle geluk van de wereld – Liesbeth Haesevoets & Liesbeth Talboom

Alle geluk van de wereld - Liesbeth Haesevoets & Liesbeth Talboom

Alle geluk van de wereld – Liesbeth Haesevoets & Liesbeth Talboom

€ 15  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Liesbeth Haesevoets en Liesbeth Talboom – twee vriendinnen uit Wilrijk en Mortsel – verzamelen in dit boek vijftig verrassende geluksbrengers en ritueeltjes van overal ter wereld. Zo kom je onder andere te weten waarom je nu een wens mag doen wanneer je een wimper wegblaast van je vinger. Wie wil jij alle geluk van de wereld wensen?

Genre: Non-fictie, lifestyle

shop hier

Een handje vol ZELFVERTROUWEN – Liz is More

Een handje vol ZELFVERTROUWEN - Liz is More

Een handje vol ZELFVERTROUWEN – Liz is More

€ 15  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Liz uit Dendermonde heeft al een paar dichtbundels op haar naam staan. ‘Een handje vol ZELFVERTROUWEN’ is haar meest recente werk; een zacht boekje met lieve woorden gevuld met herkenbare menselijkheden. Voor iedereen die wel een duwtje in de rug kan gebruiken, of een handje vol zelfvertrouwen.

Genre: Poëzie

shop hier

Schaduwen – Anja Feliers

Schaduwen - Anja Feliers

Schaduwen – Anja Feliers

€ 22  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Een zeventienjarige jongen wordt op mysterieuze wijze dood teruggevonden in het park. Maar ook zijn beste vriend laat enkele dagen later het leven, waarna moeder Emilie zich verontrustende vragen begint te stellen. Ze schakelt de hulp in van Caro Westerhof, een vrouw die contact kan leggen met levenloze mensen. Maar kan Emilie de waarheid achter de dood van haar zoon wel aan?

Genre: Fictie, thriller

Vanaf wanneer? 6 december 2021.

shop hier

Positieve intelligentie – Isabelle Hoebrechts & Gina Peeters

Positieve intelligentie - Isabelle Hoebrechts & Gina Peeters

Positieve intelligentie – Isabelle Hoebrechts & Gina Peeters

€ 24,50  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Hoe kan je bewuster positief in het leven staan? Isabelle Hoebrechts (auteur en hr-strategist) en Gina Peeters (coach, trainer en publieke spreker) bieden een antwoord op de vraag. Met interessante inzichten, een handig stappenplan en herkenbare verhalen wil het duo jou informeren, inspireren en motiveren om jezelf een positieve en veerkrachtige mindset aan te leren.

Genre: Non-fictie, zelfhulp

shop hier

Entertain me! – Raoul Keil

Entertain me! - Raoul Keil

Entertain me! – Raoul Keil

€ 34,99  –  Lannoo

Waarover gaat het? Voor de liefhebber van fashion en kunst, Entertain me! laat grote en minder grote namen aan het woord aan de hand van exclusief beeldmateriaal. Denk aan Ne-Yo, Ricky Martin, Rosalía en Tamino. Maar ook Olivia Rodrigo, Nicole Scherzinger en Diplo worden in beeld gebracht. Wat hebben zij te zeggen over de wereld van entertainment en wat denken zij over de toekomst die ons te wachten staat?

Genre: Non-fictie, kunst & fotografie

shop hier

Atlas van het dialect in Vlaanderen

Atlas van het dialect in Vlaanderen

Atlas van het dialect in Vlaanderen

€ 39,99  –  Lannoo

Waarover gaat het? De titel doet zwaar klinken, maar oh wat zit dit boek leuk in elkaar! In deze atlas krijg je aan de hand van interessante taalweetjes, toffe illustraties en een toegankelijke vormgeving een kijkje in onze wondere wereld van Vlaamse dialecten. Een knap boek en een taalcultuur om trots op te zijn!

Genre: Non-fictie, taal en cultuur

shop hier

Dromenvanger Dino en het verhaal van de Vespa – Raf De Bie

Dromenvanger Dino en het verhaal van de Vespa - Raf De Bie

Dromenvanger Dino en het verhaal van de Vespa – Raf De Bie

€ 21,99  –  Uitgeverij Vrijdag

Waarover gaat het? Dit straffe debuut overtrof zowat alle verwachtingen. In dit verhaal volgen we de jonge hulpkok Dino, waar zowat alles in het leven scheef en lek loopt. Tussen dromen in en de hectiek in het restaurant, blijkt de oude Vespa van zijn chefkok een belangrijke rol te spelen... Een knettergek liefdesverhaal vol ontroering en humor.

Genre: Fictie, roman

shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '