Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

9 toppers om te verslinden!

Start september met je neus in deze nieuwe boeken

Annelies Hart

Voor velen is september de maand van back to school, maar zelfs als je daar voorbij bent, kan je nog steeds met je neus in de boeken duiken. In de nieuwe boeken zelfs! Dit leesvoer vind je vanaf deze maand in de rekken.

De moord op Sandringham Castle – S.J. Bennett

De moord op Sandringham Castle – S.J. Bennett

De moord op Sandringham Castle – S.J. Bennett

€ 21,99  –  Nieuw Amsterdam

Waarover gaat het? December 2016. Een afgehakte hand spoelt aan op het strand in de buurt van Sandringham Castle. Hoewel Queen Elizabeth het zeventigjarige slachtoffer, Edward St Cyr, aan de hand van zijn zegelring snel identificeert, tast de politie wat dader en motief betreft in het donker. St Cyr leidde een controversieel leven en maakte veel vijanden op het stille platteland van North Norfolk, waar iedereen elkaar kent. Niet lang daarna worden twee dorpelingen aangevallen. Voordat er meer slachtoffers vallen, nóg dichter bij huis, moeten de Queen en haar vertrouwelinge en assistente Rozie snel op onderzoek uit…

Genre: misdaadroman

Beschikbaar vanaf 14 september.

Bestel hier

Door het grote vuur – Alice Winn

Door het grote vuur – Alice Winn

Door het grote vuur – Alice Winn

€ 22,99  –  J.M. Meulenhoff

Waarover gaat het? Het is 1914, en de oorlog in Europa zal de levens eisen van duizenden jonge mannen aan beide kanten van de strijd. Voor de jongens op een kostschool op het Britse platteland voelt het front echter nog ver weg. De half-Duitse Henry Gaunt voert namelijk zijn eigen strijd: een geheime, allesverterende verliefdheid op zijn beste vriend, de charmante Sidney Ellwood. Gaunt heeft geen idee dat die gevoelens wederzijds zijn. Als zijn familie hem onder druk zet om officier te worden in het Britse leger, en hen zo te beschermen tegen anti-Duitse sentimenten, meldt Gaunt zich hals over kop aan. In ieder geval kan hij zo Ellwood ontlopen, in de hoop dat zijn gevoelens voor hem geleidelijk aan zullen afnemen. Maar Ellwood, gekweld door de angst dat Gaunt iets gaat overkomen wat hemzelf bespaard zal blijven, besluit hem te volgen. Aan het front haalt de harde realiteit van de loopgravenoorlog hen snel in.

Genre: oorlogsroman

Beschikbaar vanaf 7 september.

Bestel hier

Mijn man – Maud ventura

Mijn man – Maud ventura

Mijn man – Maud ventura

€ 22,99  –  Horizon

Waarover gaat het? Ze heeft een benijdenswaardig leven: een succesvolle carrière, een mooi huis in een buitenwijk, twee kinderen en de perfecte man. Maar onder dit schijnbare huwelijksgeluk schuilt een allesverterende passie. Na vijftien jaar is ze nog steeds smoorverliefd op haar man, maar ze twijfelt of haar intense gevoelens wederzijds zijn. Daarom wil ze onberispelijk zijn. Ze bereidt elk samenzijn met haar man nauwgezet voor, zet vallen voor hem en straft hem als hij fouten maakt. Elke dag bouwt de spanning zich op en groeit het onbehagen. Kan hun huwelijk haar hartstocht overleven?

Genre: drama

Beschikbaar vanaf 13 september.

Bestel hier

Holly – Stephen King

Holly – Stephen King

Holly – Stephen King

€ 24,99  –  Boekerij

Waarover gaat het? Wanneer Penny Dahl het detectivebureau belt in de hoop dat ze haar vermiste dochter kunnen vinden, weet Holly niet zeker of ze de zaak moet aannemen. Haar partner Pete is besmet met corona. Haar (behoorlijk compliceerde) moeder is net overleden. Eigenlijk zou Holly met verlof moeten zijn, maar iets in Penny Dahls wanhopige stem maakt het voor Holly onmogelijk om haar af te wijzen.

Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Ze leiden een perfect leven: gelukkig getrouwd en na een lang leven als academici bijna gepensioneerd. Maar ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun goed verzorgde huis, een geheim dat te maken heeft met Bonnies verdwijning. Het is haast onmogelijk om hen te ontmaskeren: ze zijn geslepen, geduldig en genadeloos.

Genre: horror

Beschikbaar vanaf 5 september.

Bestel hier

Stromae – Thierry Coljon

Stromae - Thierry Coljon

Stromae – Thierry Coljon

€ 22,99  –  Horizon

Waarover gaat het? Paul Van Haver alias Stromae is uniek: muzikaal toptalent, wereldster en cultfiguur, meester in marketingstunts maar ook iemand die als mens liever uit de schijnwerpers blijft. De hits van Stromae zijn vaak autobiografisch, over de breuk van zijn ouders, de moord op zijn vader, zijn depressie, zijn burn-out. Tegelijk schermt Stromae zijn privéleven hermetisch af. Toch weet muziekjournalist Thierry Coljon het fenomeen Stromae tot op het bot bloot te leggen in dit boek. Zo krijgen de populaire Stromae-songs, die je dankzij de QR-codes meteen kan beluisteren, nog meer betekenis.

Genre: muziekbiografie

Beschikbaar vanaf 21 september.

Bestel hier

Dagboek van een vroedvrouw – Elke Notebaert

Dagboek van een vroedvrouw – Elke Notebaert

Dagboek van een vroedvrouw – Elke Notebaert

€ 22,99  –  Lannoo

Waarover gaat het? Als vroedvrouw staat Elke Notebaert dagelijks aan de wieg van nieuw mensenleven, en helaas soms ook aan het veel te snelle einde. Ze staat vrouwen bij in hun meest kwetsbare en wanhopige momenten, maar is tegelijk hun metgezel bij intense gelukjes en gênante vragen.

In al die verhalen, emoties en taferelen neemt Elke ons mee in dit boek. Ze smokkelt je mee binnen bij een geboorte, laat je meeluisteren bij haar spreekuren en doet je naar adem happen bij noodgevallen. Dit alles verweven met haar persoonlijke verhaal en reflecties als (vroed)vrouw, en het omschakelen naar haar eigen moederschap.

Dagboek van een vroedvrouw wordt zo tegelijk een biecht én een liefdesverklaring aan dit uitzonderlijke beroep.

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 20 september.

Bestel hier

Wat de hulp weet – Freida McFadden

Wat de hulp weet - Freida McFadden

Wat de hulp weet – Freida McFadden

€ 19,99  –  VBK Lab

Waarover gaat het? Het is moeilijk een werkgever te vinden die niet te veel vragen stelt over mijn verleden. Dus ik ben dankbaar dat de Garricks me op wonderbaarlijke wijze een baan hebben gegeven. Het is bijna perfect. Bíjna, want ik heb mevrouw Garrick nog steeds niet ontmoet. Ik weet zeker dat ik haar hoor huilen vanuit de logeerkamer. Als ik de was aan het doen ben, zie ik bloedvlekken rond de hals van haar witte nachthemden. En op een dag kan ik niet anders dan op de deur kloppen. Als die zachtjes openzwaait, verandert wat ik daarbinnen zie alles…

‘Wat de hulp weet’ is het razendspannende, los te lezen, vervolg op de bestseller ‘De Hulp.’

Genre: psychologische thriller

Beschikbaar vanaf 20 september.

Bestel hier

Een valse noot – Julia Quinn

Een valse noot - Julia Quinn

Een valse noot – Julia Quinn

€ 20,99  –  Boekerij

Waarover gaat het? Anne Wynter doet het redelijk goed als de gouvernante van drie hooggeboren jongedames. Haar baan kan een uitdaging zijn: in één week tijd verstopt ze zich in een kast vol tuba’s; speelt ze een boze koningin in een toneelstuk dat misschien een tragedie is (of een komedie – niemand weet het zeker) en verzorgt ze de wonden van de charmante graaf van Winstead. Na jarenlang ongewenste avances te hebben ontweken, is hij de eerste man die haar echt heeft verleid, en Anne vindt het steeds moeilijker worden om zich te blijven herinneren dat een gouvernante eigenlijk niet zou moeten flirten met een edelman.

Genre: kostuumdrama

Beschikbaar vanaf 20 september.

Bestel hier

De samoerai – Bavo Dhooge

De samoerai – Bavo Dhooge

De samoerai – Bavo Dhooge

€ 22,99  –  Horizon

Waarover gaat het? Chris Coene is bijna vijftig en heeft steeds meer kwaaltjes. De penopauze wenkt. Geen goede reclame voor een bodyguard. Maar Chris is dan ook geen gewone lijfwacht: filosofisch, onthecht en alleen gaat hij door het leven. Wanneer model Britt De Bie bedreigd wordt, moet Chris haar beschermen. Britt is niet alleen de ex van een Gentse zakenman, maar ook een oude vlam van Chris. Zal hij weer voor haar charmes vallen? Ondertussen probeert de bodyguard, die ooit zelf bescherming nodig had, zijn wonden te verbergen…

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 20 september.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '