Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  Laura Chouette via Unsplash

9 huiveringwekkende horrorverhalen om deze maand te verslinden

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De dagen beginnen te korten, de regen valt met bakken uit de lucht en de spinnenwebben jagen ons weer de stuipen het lijf: jawel, oktober is in da house! En dat staat gelijk aan: liters warme chocolademelk, zachte dekentjes om onder te kruipen én Halloween. Om je al op de meest angstaanjagende feestdag van het jaar voor te bereiden, kan je deze 9 griezelige thrillers in je boekenkast zetten.

Bird Box, Josh Malerman


Een mysterieuze kracht roeit de volledige wereld langzaam maar zeker uit. Telefoons werken niet meer, televisies begeven het en het is onverantwoord om nog op eigen houtje het huis te verlaten. Malorie wil haar kinderen koste wat het kost in veiligheid brengen, maar moet daar eerst een gevaarlijke tocht voor ondernemen die ze alleen maar geblinddoekt kan afleggen. Doet ze dat niet en ziet ze wie of wat verantwoordelijk is voor het verderf, bekoopt ze dat met haar eigen leven...

€ 9,99 via Bol.com

Dodenwake, Stephen King


Dr. Creed verhuist met zijn vrouw, drie kinderen en hun kat naar Ludlow om er hun leven weer op te pikken. Hun nieuwe stekje ligt vlakbij twee begraafplaatsen: eentje voor huisdieren en een Indiaanse begraafplaats waar magische krachten zouden heersen. In eerste instantie niets om zich zorgen over te maken, maar wanner de kat van Dr. Creed overreden wordt en ze het beestje begraven op het kerkhof voor huisdieren, ontdekt hij enkele vreemde praktijken. Zijn nieuwsgierigheid betekent voor het gezin het begin van hun ondergang.

€ 20,99 via Bol.com

Echo, Thomas Olde Heuvelt


Nick Grevers trekt samen met zijn beste vriend Augustin naar de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Er is weinig geweten over de berg, maar de twee beslissen uiteindelijk toch om hun klimmateriaal in te pakken en hem samen te trotseren. In het natuurgebied dat rond de bergketen ligt; is het ongewoon stil en ze krijgen al snel het onheilspellende gevoel dat ze er niet alleen zijn. Niet veel later ontwaakt Nick uit een coma en krijgt hij te horen dat Augustin dood is. Nick is volledig verminkt, maar heeft geen flauw idee van hoe hij de brandwonden in zijn gezicht heeft opgelopen. Wat hij wel weet, is dat het trauma van het ongeluk hem blijft achtervolgen.

€ 12,99 via Bol.com

Hex, Thomas Olde Heuvelt


In het pittoreske dorpje Beek dwaalt een mysterieuze Wylerheks door de straten. Ze jaagt er met haar dichtgenaaide ogen en mond de bewoners de stuipen op het lijf, maar haar aanwezigheid wordt strikt geheimgehouden. Tot een groep jongeren viraal wil gaan op het internet door de gedaante met de rest van de wereld te delen. Dat laat de heks echter niet zomaar gebeuren...

€ 12,50 via Standaard Boekhandel

It, Stephen King


Een oude belofte brengt zeven volwassenen terug naar Derry in Maine. Daar streden ze als tieners tegen een duister kwaad dat het gemunt had op kinderen. Omdat ze 28 jaar geleden niet helemaal zeker waren of ze Pennywise wel degelijk weggejaagd hadden, beloofden ze elkaar om terug te keren als hij opnieuw van zich zou laten horen. Zo gezegd, zo gedaan: nu er in Derry opnieuw kinderen vermoord en ontvoerd worden, zit er voor hen niets anders op dan de demon voor eens en voor altijd uit te schakelen.

€ 15 via Standaard Boekhandel

In de maneschijn, M.J. Arlidge


Er zweeft een extreem dodelijke en mysterieuze gedaante door het bos. Eerst worden tientallen paarden dood teruggevonden, daarna zijn het onschuldige mannen en vrouwen die, nadat ze verdwalen in het bos, door een gedaante zonder gezicht op een gruwelijke manier om het leven worden gebracht. Detective Helen Grace probeert uit te zoeken wat de moorden zouden kunnen betekenen, of de macabere gebeurtenissen zouden kunnen wijzen op een occulte samenzwering en waarom de dader maar niet geïdentificeerd kan worden.

€ 19,99 – Fnac

Syndroom, J. Sharpe


Na een zwaar ongeluk belandt Peters mama in een diepe coma en is zijn vader niet meer de man die hij ooit was. Peter voelt zich genoodzaakt om zijn studies stop te zetten en te gaan werken, zodat hij de zorg voor zijn zusje op zich kan nemen. Wanneer hij haar op een dag gaat oppikken aan de schoolpoort en ze naar het winkelcentrum rijden, merkt Peter dat ze achtervolgd worden door een vreemde gedaante. Wanneer zijn zusje niet veel later verdwijnt, beseft hij dat er iets vreselijks mis is...

€ 19,95 via Bol.com

Furie, Katie Lowe


Violet krijgt na de dood van haar vader en zus een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze meisjesschool met een zwarte geschiedenis. Ze raakt er bevriend met drie andere meisjes en samen hebben ze een gemeenschappelijke interesse: hekserij en occultisme. Maar dan raakt een van de vier meisjes op mysterieuze wijze vermist. Negen maanden later wordt haar levenloze lichaam teruggevonden en Violet ontdekt dat haar dood weleens een verband zou kunnen hebben met de lugubere gebeurtenissen die er zich in 1998 hebben afgespeeld.

€ 11,99 – Standaard Boekhandel

Het negende huis, Leigh Bardugo


Alex Stern heeft een bijzondere gave: ze kan geesten zien. Wanneer ze een beurs krijgt voor de universiteit van Yale blijkt al snel dat ze dat aan haar gave te danken heeft. Er gebeuren op de universiteit verschillende mysterieuze praktijken en om die activiteiten veilig én geheim te houden, bestaat het negende huis, dat de taak heeft om geesten op afstand en de levenden veilig te houden. Wanneer het lijk van een neergestoken meisje gevonden wordt, gaat Alex op onderzoek uit, maar hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe groter het gevaar wordt. De geesten worden namelijk steeds agressiever. Lukt het haar om het mysterie op te lossen of wordt ze zelf het zoveelste slachtoffer?

€ 20,99 via Bol.com

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '