Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

15 verslavende boeken om deze zomer op het strand te lezen

Niets zo heerlijk als op het strand – of op je ligzetel naast het zwembad met een flink glas rosé – even helemaal weg te dromen bij een steengoed boek. Geen idee welk boek je deze zomer mee moet nemen op vakantie? Hier zijn 15 boeken die wij alvast in onze koffer steken.

Leugens en lattes, Lauren Weisberger


Jaren nadat Emily afscheid nam van modemagazine Runway en haar tirannieke baas Miranda Priestly, werkt ze als imagomanager voor de hotste Hollywoodsterren. Wanneer topmodel Karolina Hartwell onterecht wordt beschuldigd van rijden onder invloed lijkt zowel haar carrière als haar huwelijk ten einde. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan zet Emily alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plant ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

€ 16,99 via Bol.com

Zeven perfecte dagen, Rosie Walsh


Zeven perfecte dagen

Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart. Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van die week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en hij belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning. En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kan je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

€ 18,99 via Bol.com.

Was ik nu 20, 30 of 40?, Valerie Eyckmans


Als je twintig in je hoofd bent en veertig in je lijf, wat ben je dan? Heb je dan een midlifecrisis? Voormalig Flaircolumniste Valerie Eyckmans had er alle vertrouwen in dat ze het leven later wel zou begrijpen. Niet dus. Met weinig schroom, grote kwetsbaarheid en een nog groter relativeringsvermogen vertelt de Antwerpse auteur in deze ongegeneerde autobiografie over het mysterie van de midlife. Scherp, herkenbaar en vooral hi-la-risch. Just the way we like it.

€ 19,99 via Bol.com

Het Italiaanse meisje, Lucinda Riley


Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun gezamenlijk geluk in de weg te staan…

€ 21,99 via Bol.com

Het wordt spectaculair. Beloofd., Zita Theunynck


Het wordt spectaculair. Beloofd.

5 oktober 13u34. Daar staat ze. Eenzaam op het lege perron, in een Franse stad. Niet in iemands armen. Niet haastig op weg naar de uitgang. Ze staat alleen op het perron, haar koffer naast haar. Tranen stromen over haar wangen. Zo langzaam dat je ze kan tellen. De trein die haar hier bracht, raast steeds verder weg. Op die trein ligt het enige op deze hele wereld waar Anna nog iets om gaf: een boek met daarin een envelop met 23 brieven. Dit is het verhaal van twee mensen. Het is een liefdesverhaal. En het is er geen.

€ 19,95 via Bol.com.

De antwoorden op de grote vragen, Stephen Hawking


Hoe is alles begonnen? Kunnen we de toekomst voorspellen? Zijn tijdreizen mogelijk? De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk.

€ 19,99 via Bol.com

Onder de Italiaanse zon, Santa Montefiore


Onder de Italiaanse zon

Als de achtenzestigjarige weduwe Gracie een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans castello ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont, is stomverbaasd: Gracie is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee. De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten.

Maar Gracie draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat zelfs haar dochter niet kent en dat alles te maken heeft met haar impulsieve besluit om naar Italië af te reizen. Terwijl ze zich onderdompelt in herinneringen – aan de liefde die ze verloor en aan de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland – ziet ze dat de magie van Toscane haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene …

€ 12,99 via Bol.com.

Echte ochtend de zee, Karl-Heinz Ott


Dertig jaar lang was Sonja manager van een hotel aan de Bodensee. Lange tijd liepen de zaken goed, haar man Bruno kreeg zelfs een ster als kok. Maar dan sterft Bruno. Dreef de faillietverklaring hem tot zelfmoord? Bruno’s broer Arno is bereid om alles over te nemen, inclusief de berg schulden, op voorwaarde dat Sonja verdwijnt. En dat doet ze. Nu staat ze aan de rand van de kliff en bij Abydyr, een afgelegen Welsh dorp. Het regent elke dag in Wales, maar de zee, die is prachtig. Kijkend naar beneden rest haar enkel nog de vraag wanneer ze zal springen.

€ 20,99 via Bol.com

De geheime bed & breakfast, Federica Brunini


In deze inspirerende feelgoodromanrunnen de vriendinnen Tamara en Dunnaeen speciale B&B op een zonnig eiland. De B&B staat niet in de reisgidsen, heeft geen website, er kunnen maar vijf mensen verblijven en de enige manier om je reservering te bevestigen is door het tonen van een handgeschreven uitnodiging. Eva, Jonas, Olivia, Lisa en Lara zijn vijf van de uitverkorenen wier leven zal veranderen. Maar wat gebeurt er als het verleden hun idyllische reis verstoort? Zijn de gasten wel wie ze zeggen dat ze zijn?

€ 18,50 via Bol.com

Normale mensen, Sally Rooney


‘Normale mensen’ van Sally Rooney is de opvolger van haar veelgeprezen debuutroman ‘Gesprekken met vrienden’. In ‘Normale mensen’ vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland. Dat is de enige overeenkomst; ze bevinden zich in verschillende werelden die slechts overlappen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Connell is populair op de middelbare school; Marianne is liever alleen. Wanneer de twee in gesprek raken in de keuken van Mariannes huis, raken hun levens in een stroomversnelling. Als ze allebei naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt dat zich door de jaren heen een band heeft gevormd die nog lang stand zal houden.

€ 20,99 via Bol.com

Daar gaat de bruid, Kaat De Kock


Wanneer Eef op haar vrijgezellenweekend tijdens een muziekfestival in de tent van de knappe Ben belandt, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst wat meer van de wereld proeven voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef besluit op zoek te gaan naar wat ze écht wil. Maar die zoektocht verloopt niet altijd van een leien dakje…


€ 21,99 via Bol.com

Pain au chocolat, Ellen de Vriend


Nadine en Mark hebben genoeg van alle verplichtingen en het gehaast in Nederland en vertrekken met hun vier dochters naar de Franse Auvergne. Daar hebben ze een kleine camping op het platteland overgenomen, omgeven door weilanden, heuvels en bossen. Er ligt een prachtig leven in het verschiet, maar er moet nog veel gebeuren. De oproep om een paar weken mee te helpen tegen kost en inwoning, levert een gezellige groep op. Maar dan meldt zich een nieuwe vrijwilliger en krijgt Nadine de schrik van haar leven. Ze kent hem en weet waarvoor hij komt. Het gaat om een gebeurtenis die ze altijd voor Mark heeft verzwegen. En dat wil ze graag zo houden...

€ 15,99 via Bol.com

Mijn verhaal, Michelle Obama


In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in hetWitte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

€ 26,99 via Bol.com

Kom je spelen?, M.J. Arlidge


Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden. Vanaf het moment dat Adam Brandt Cassie op het politie-bureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Cassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: “Omdat jij mij zal doden.’

€ 19,99 via Bol.com

Het strandhuis, Suzanne Vermeer


In een ver verleden waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Voorgoed. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer met elkaar, zien ze elkaar niet meer. Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat is niet mogelijk. Dat weten ze zeker…

€ 15,99 via Bol.com

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '