Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van Vlaamse romans tot internationale thrillers.

Deze 8 nieuwe boeken bezorgen je leesplezier in februari

Annelies Hart

De tijd vliegt, want het is alweer de tweede maand van 2023. Heb je zin om de komende weken in wat nieuwe boeken te duiken? Deze releases staan je te wachten in februari.

Zij. – Maaike Neuville

Zij. - Maaike Neuville

Zij. – Maaike Neuville

€ 21,99  –  De Bezige Bij

Waarover gaat het? De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen houden meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien.

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 21 februari.

Bestel hier

In haar schoenen – Jojo Moyes

In haar schoenen - Jojo Moyes

In haar schoenen – Jojo Moyes

€ 21,99  –  De Fontein Romans & Spanning

Waarover gaat het? Sam is dankbaar voor wat ze heeft, al lijkt het niet veel: een baan die ze amper weet te behouden en een gezin dat volledig op haar steunt. Ze beseft dat er maar één slechte dag nodig is voordat alles uit haar handen glipt... Nisha heeft alles waarvan ze ooit droomde: een fenomenaal rijke man en een leven vol luxe. Tot ze opeens alles kwijt is als haar man een scheiding aanvraagt. Sam en Nisha zouden elkaar nooit gesproken hebben. Maar nadat ze per ongeluk elkaars sporttas hebben meegenomen, komen ze in contact op een moment dat hun levens totaal de bocht uit vliegen. Ze voelen zich beiden niet gezien en wanhopig alleen. Maar dat zijn ze niet...

Genre: romantische fictie

Bestel hier

De Mol, Puzzelboek #4 – Saskia Martens

De Mol, Puzzelboek #4 - Saskia Martens

De Mol, Puzzelboek #4 – Saskia Martens

€ 12  –  Pelckmans

Waarover gaat het? In dit vierde puzzelboek van De Mol stellen we tien nieuwe verdachten voor, die elk de Mol zouden kunnen zijn. Los de opdrachten op, speel de spelletjes en maak vooral veel plezier! Gaandeweg leer je de kandidaten en hun reisbestemming beter kennen. Weet jij wie het spel saboteert? Stap voor stap kom je erachter! Net als bij het populaire tv-programma moet je goed blijven opletten en je hersens laten kraken. Succes!

Genre: puzzelboek

Beschikbaar vanaf 23 februari.

Bestel hier

Jeugdzonde – James Patterson, J.D. Barker

Jeugdzonde - James Patterson, J.D. Barker

Jeugdzonde – James Patterson, J.D. Barker

€ 22,99  –  Boekerij

Waarover gaat het? Tijdens zijn eerste avond bij het politieteam van Detroit wordt Walter O’Brien naar een plaats delict gestuurd. Een doodsbange jonge vrouw zit weggedoken onder de wastafel, de spiegel is aan gruzelementen. Op het bed ligt een oude man die op het eerste gezicht een natuurlijke dood is gestorven. Tijdens de terugrit naar het bureau weet de vrouw te ontsnappen: ze verdwijnt spoorloos. Het is voor de politie onmogelijk om de zaak af te sluiten en voor O’Brien om haar te vergeten.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 14 februari.

Bestel hier

De vijf die blijven – Holly Jackson

De vijf die blijven - Holly Jackson

De vijf die blijven – Holly Jackson

€ 18,99  –  Volt

Waarover gaat het? De achttienjarige Red en haar vrienden gaan op voorjaarsvakantie naar de kust. Hun camper zit vol en de stemming zit er goed in. Totdat de camper op mysterieuze wijze opeens tot stilstand komt in niemandsland. Terwijl de wielen een voor een kapot worden geschoten, beseft de groep dat er geen sprake is van een ongeluk. Er zit een scherpschutter daarbuiten, en hij heeft het op een van hen gemunt. Iemand uit de groep heeft namelijk een geheim waar de schutter een moord voor zou plegen.

Genre: mysterie

Beschikbaar vanaf 28 februari.

Bestel hier

Overleven – Valerie Van Peel, Anna Defossez, Meredith Van Overloop

Overleven - Valerie Van Peel, Anna Defossez, Meredith Van Overloop

Overleven – Valerie Van Peel, Anna Defossez, Meredith Van Overloop

€ 24,99  –  Lannoo

Waarover gaat het? Uit een voorzichtige schatting blijkt dat één op de tien kinderen te maken krijgt met misbruik of mishandeling, meestal binnen hun gezin. Laat dat cijfer even bezinken: dat zijn gemiddeld twee kinderen per klas. En het aantal meldingen blijft stijgen.

Overlevers dragen de sporen van kindermishandeling een leven lang met zich mee. Ze leren – of worden gedwongen – om te zwijgen over wat hen overkomen is. Wanneer ze spreken, reageert hun omgeving vaak met onmacht en onbegrip.

Precies daarom plaatst dit boek de onverschrokken verhalen van overlevers centraal. Zij weigeren het stigma van ‘het slachtoffer’, en richten zich op groei en herstel.
Overleven is een wake-upcall voor de samenleving. Het verbindt lotgenoten en reikt taal aan om kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 28 februari.

Bestel hier

Het huis met geheimen – Lucy Diamond

Het huis met geheimen - Lucy Diamond

Het huis met geheimen – Lucy Diamond

€ 21,99  –  Xander Uitgevers B.V.

Waarover gaat het? Als Patrick Sheppard plotseling om het leven komt, laat hij zijn grote liefde Zoë en hun drie kinderen achter. Patricks broer Dean springt het gezin te hulp en vervult tijdelijk de vaderrol: hij brengt de kinderen naar school, maakt het eten klaar en helpt Zoë met het uitzoeken van de rekeningen. Terwijl hij alle ballen in de lucht houdt, ontdekt hij echter dat zijn perfecte broer een heleboel te verbergen had...

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 9 februari.

Bestel hier

Kruisbestuiving – Lisanne De Gendt

Kruisbestuiving - Lisanne De Gendt

Kruisbestuiving – Lisanne De Gendt

€ 22,99  –  Horizon

Waarover gaat het? Elise heeft altijd alles volgens het boekje gedaan, maar nu lukt het haar niet de pagina om te slaan. Zij en haar man slagen er niet in zwanger te worden. Haar tweelingzus Lore schiet te hulp en doneert een eicel. Terwijl het kind groeit in Elises buik, groeit ook de afstand tussen de twee zussen. Elise, die altijd wist wat ze deed, worstelt met onzekerheden. Lore, die altijd leunde, moet plots ondersteunen. Hoe kunnen de zussen elkaar weer naderen zonder een bedreiging voor de ander te zijn?

Genre: fictie

Beschikbaar vanaf 13 februari.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '