Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Opgelet: groot risico op verslaving en uitstelgedrag.

BOEKENTIP: als je deze vakantie één boek leest, laat het dan deze van Rosie Walsh zijn

Ahhh, herfstvakantie. En zelfs als je geen hele week vrij hebt, is de kans groot dat je donderdag een heerlijk verlengd weekend in gaat. Het ideale moment om je neer te vlijen voor het haardvuur met een zalig boek. Dé tip van redactrice Elke: ‘Zeven perfecte dagen’ van Rosie Walsh.


Eerlijk, ik ben niet meteen de grootste fan van romantische boeken. Te zeemzoet, te voorspelbaar, te weinig diepgang. ‘Zeven perfecte dagen‘, de debuutroman van Rosie Walsh, lag dus al een tijdje op mijn nachtkastje voor ik dit weekend besloot om ‘m toch een kans te geven. En jongens: Wat. Een. Boek! Ik heb het verhaal verslonden in nog geen twee dagen tijd, effectief voor die open haard met een kop thee in de hand, en meteen aangeraden aan zus en vriendinnen. En nu dus met plezier ook aan jullie. Het manuscript werd in één week tijd verkocht aan maar liefst negentien landen. De hele boekenwereld liep er storm voor, en ik begrijp nu heel goed waarom. Meer nog, ik zie er binnen dit en een paar jaar een film van op het grote scherm komen. En je weet wat ze zeggen: altijd eerst het boek lezen voor je de verfilming ziet! 😉

Zeven perfecte dagen


De debuutroman van Rosie Walsh vertelt het verhaal van Sarah Mackey, die tijdens een familiebezoek de man van haar leven gevonden lijkt te hebben. Ook voor hem voelt Sarah als zijn Grote Liefde. Ze brengen samen zeven perfecte dagen door en maken plannen voor een toekomst samen. Maar dan gaat hij op reis en belooft hij dat hij haar zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Hij belt niet. Hij laat niets horen. Hij lijkt van de aardbol verdwenen.

Hoewel haar vrienden zeggen dat ze hem moet vergeten, is Sarah er vast van overtuigd dat er iets gebeurd is. Dat er een reden moet zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.  In het midden van het verhaal ontdek je dat er wel degelijk een reden is. En dat die reden vooral veel verrassender is dan wat je misschien had verwacht… ‘Zeven perfecte dagen’ brengt je al vanaf enkele bladzijden naar het puntje van je stoel. Ik heb mezelf vaak moeten tegenhouden om niet verder te bladeren om de oorzaak van zijn verdwijning te ontdekken. En als je dan de reden ontdekt, sta je perplex. Want het was allesbehalve wat je in gedachten had.

Zeven perfecte dagen

‘Zeven perfecte dagen’ van Rosie Walsh, € 17,99 bij Bol.com.


Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '