Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Thrillers, inspirerende non-fictie en fantasierijke romans: er zitten weer pareltjes tussen.

8 boeken om je voor te bereiden op de herfst

Annelies Hart

September is gestart, de herfst staat voor de deur en voor velen wil dat zeggen: terug naar het werk en de schoolbanken. Gelukkig heb je geen vakantie nodig om je in een droomwereld te begeven, want boeken kunnen net hetzelfde voor je doen. Dit zijn acht nieuwe boeken die je deze maand kan verorberen.

Fairy tale – Stephen King

Fairy tale - Stephen King

Fairy tale – Stephen King

€ 24,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Charlie Reade ziet eruit als een doorsnee scholier. Hij is goed in honkbal en voetbal, en is een prima student. Maar hij draagt een zware last. Zijn moeder kwam om bij een auto-ongeluk toen hij tien was, en door het verdriet greep zijn vader naar de fles. Charlie leerde al op jonge leeftijd hoe hij voor zichzelf en voor zijn vader moest zorgen. Dan, wanneer Charlie zeventien is, ontmoet hij een hond genaamd Radar en zijn baas, Howard Bowditch. Charlie begint klusjes te doen voor Mr. Bowditch en verliest zijn hart aan Radar. Als Bowditch sterft, laat hij Charlie een cassettebandje na met een verhaal zo absurd, dat niemand het ooit zou geloven. Wat Bowditch weet en zijn hele leven lang geheim heeft gehouden, is dat in de schuur een poort naar een andere wereld verborgen zit.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 6 september.

Bestel hier

Het walvistheater – Joanna Quinn

Het walvistheater - Joanna Quinn

Het walvistheater – Joanna Quinn

€ 24,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? In de interbellumjaren groeien de drie Seagrave-kinderen – Cristabel, Florence en Digby – op aan de kust van Dorset. Verwaarloosd door hun ouders en geïsoleerd van de buitenwereld vertrouwen de drie vooral op elkaar en op hun gezamenlijke avonturen. Als er op het nabijgelegen strand een walvis aanspoelt, vormt dit voor de kinderen een spannend spel. Uit de botten van deze walvis bouwen de drie een theater waarin ze al hun fantasieën kunnen uitleven. Dit theater zal hun de rest van hun leven bijblijven als een baken van hoop en herinnering aan hun zorgeloze kindertijd.

Genre: roman

Beschikbaar vanaf 6 september.

Bestel hier

Het Bourne geheim – Robert Ludlum, Brian Freeman

Het Bourne geheim - Robert Ludlum, Brian Freeman

Het Bourne geheim – Robert Ludlum, Brian Freeman

€ 21,99  –  Luitingh Sijthoff

Waarover gaat het? Drie jaar geleden begonnen Jason en zijn partner en geliefde Nova aan een missie in Estland. Ze kregen de opdracht een Russische dubbelagent te redden die St. Petersburg uit was gesmokkeld tijdens een klopjacht van de FSB. Ze faalden. De Rus stierf door toedoen van een schimmige moordenaar die alleen bekend is onder de naam Lennon. Wanneer Bourne drie jaar later wordt opgeroepen om een andere, door Lennon beraamde moord te voorkomen, komen er geheimen bovendrijven die lang verborgen zijn gebleven. Terwijl Bourne in een kat-en-muisspel met Lennon verwikkeld raakt, ontdekt hij dat alles wat hij dacht te weten over het verleden een leugen is.

Genre: misdaadroman

Beschikbaar vanaf 13 september.

Bestel hier

Uit de kast. In de kast – Riadh Bahri

Uit de kast. In de kast - Riadh Bahri

Uit de kast. In de kast – Riadh Bahri

€ 22,50  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Uit de kast komen is voor velen niet makkelijk. Maar wanneer je de stap toch hebt gezet, blijk je er als LGBTQ+’er vaak weer in te moeten kruipen. In september 2021 werd Riadh Bahri het slachtoffer van gewelddadige homohaat in Brussel toen hij over straat wandelde. ‘Wie homo is, moet niet één keer uit de kast komen, maar soms zelfs honderd keer, of zelfs de rest van je leven. En het blijkt nog moeilijker om eruit te blijven. Want je wilt toch niemand lastigvallen met jouw “anders” zijn?’ In dit boek getuigt Riadh Bahri over hoe hij zich voortdurend aanpast aan wat op zijn minst een deel van de samenleving van hem lijkt te verwachten. Hij beschrijft hoe hij zijn seksuele geaardheid niet uitspreekt of ze verbergt, afhankelijk van de mensen rondom hem.

Genre: non-fictie

Beschikbaar vanaf 21 september.

Bestel hier

De kleuren van magie – V.E. Schwab

De kleuren van magie - V.E. Schwab

De kleuren van magie – V.E. Schwab

€ 22,99  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over. Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Genre: fantasy

Beschikbaar vanaf 15 september.

Bestel hier

Start to feel great – Evy Gruyaert

Start to feel great - Evy Gruyaert

Start to feel great – Evy Gruyaert

€ 27,50  –  Pelckmans

Waarover gaat het? Het klinkt zo ontzettend eenvoudig, maar voor velen is het dat helemaal niet. En toch is een positieve mindset voor iedereen weggelegd – al vraagt het misschien wat zelfkennis, wilskracht en doorzettingsvermogen. En een goede coach aan je zijde die je aanspoort om die roze bril toch wat vaker op te zetten (of op z’n minst te gaan zoeken). Als er iemand een goede coach en motivator is, is het wel Evy Gruyaert. In ‘Start to feel great’ zet ze mentale gezondheid en je goed voelen in je vel centraal. Het uitgangspunt: je bent veel sterker dan je denkt – je moet het soms alleen nog leren zien. En durven doen.

Genre: non-fictie

Beschikbaar 13 september.

Bestel hier

De spionne – Danielle Steel

De spionne - Danielle Steel

De spionne – Danielle Steel

€ 21,99  –  Luitingh Sijthoff

Waarover gaat het? Het is 1939, Groot-Brittannië is in oorlog. De beeldschone Alexandra, voorbestemd voor een leven op stand, vertrekt uit haar idyllische huis in Hampshire om in Londen als vrijwilligster in de verpleging aan de slag te gaan. Maar het feit dat ze vloeiend Frans en Duits spreekt, trekt al snel de aandacht van de geheime dienst. Binnen een jaar is Alex ondergedompeld in een nieuwe wereld. Het is haar verboden om iemand over haar werk te vertellen, zelfs niet de piloot op wie ze verliefd wordt.

Genre: roman

Beschikbaar vanaf 22 september.

Bestel hier

Haar duistere hart – Carla Kovach

Haar duistere hart - Carla Kovach

Haar duistere hart – Carla Kovach

€ 20,00  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Als Susans moeder Mary van haar verdwijning hoort, is ze extreem ongerust. Haar dochter logeerde al een tijdje bij haar omdat ze het zwaar had, maar Susan houdt van haar kinderen en zou ze toch nooit zomaar achterlaten? Susans zus Clare denkt er anders over. Het is nét iets voor haar zus om zomaar te verdwijnen. Susan zoekt altijd aandacht, liegt al jaren tegen haar familie en glipt ’s nachts regelmatig het huis uit. Maar als de uren overgaan in dagen wordt zelfs Clare bang.

Genre: thriller

Beschikbaar vanaf 15 september.

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '