Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Mara Martin wil met deze actie het taboe doorbreken.

Bikinimodel dat borstvoeding geeft op catwalk veroorzaakt commotie

Herlinde Matthys

Het bekende tijdschrift Sports Illustrated hield z’n jaarlijkse modeshow in Miami. Alle aandacht ging naar model Mara Martin, die straalde in een gouden bikini op de catwalk en tegelijkertijd haar dochtertje borstvoeding gaf.


Het was niet de gouden bikini van bikinimodel Mara Martin die de show stal tijdens het jaarlijkse badpakkendefilé van Sports Illustrated in Amerika, maar wel het feit dat het model haar vijf maanden oude dochtertje borstvoeding gaf terwijl ze op de catwalk paradeerde.

Het tijdschrift selecteerde zestien sterke en mooie vrouwen voor zijn modeshow, onder wie Mara. De vrouw was vijf maanden geleden mama geworden van een dochtertje en ze besloot tijdens het defilé haar baby Aria de borst te geven, iets wat vele vrouwen toejuichten, maar wat anderen helaas not done vonden.

Mara zelf was in de wolken met haar selectie én met het feit dat ze op die manier haar steentje kan bijdragen aan het normaliseren van borstvoeding geven in het openbaar. Ze was dan ook in shock toen ze zag dat zij en haar dochter de voorpagina haalden van verschillende media. ‘Dit zou geen groot nieuws moeten zijn, want ik doe dit elke dag’, vertelt Mara op Instagram.

Ze vindt dat er die avond heel wat andere modellen waren die het wél verdienden om op de cover te staan, zoals Brenna Huckaby, die kanker overwon en daarna tweemaal een gouden medaille behaalde op de Paralympics, Allyn Rose, die een borst liet amputeren of nog een andere vrouw die binnenkort het leger in gaat om voor haar land te vechten.

Verdeelde reacties


De reacties op haar Instagrambericht waren heel verdeeld. Heel wat vrouwen juichten haar actie toe en vinden haar een inspiratie voor vrouwen over de hele wereld. ‘Dit maakt me zo blij’, ‘Je bent een voorbeeld en jullie zien er prachtig uit’ en ‘Mama’s zijn superhelden en dit mag getoond worden’ zijn maar een greep uit de vele positieve commentaren.

Helaas waren er ook mensen die vonden dat Mara haar dochtertje beter backstage had gelaten. ‘Nee, gewoon nee’, ‘Wat krijgen we hierna? Naar het toilet gaan op de catwalk omdat dat ook natuurlijk is?!’ en ‘Dit doe je toch alleen om aandacht te krijgen’ zijn nog maar een fractie van de negatieve reacties.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '