Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Trommel je lief maar snel op!

AHA: dit is het beste moment om je kerstboom te kopen

Wij kunnen niet meer wachten tot we onze kerstboom weer rijkelijk mogen versieren. Maar als je ‘m te vroeg in huis haalt, is de kans groot dat je de hele kerstperiode dennennaalden aan het rapen bent. Koop je hem te laat, dan bestaat de kans dat alle mooie bomen al een thuis gevonden hebben. Daarom onthullen wij met plezier het beste moment om je kerstboom te kopen!

Het is kerstboomexperte (yep, dat bestaat – droomjob!) Ann O’Connor van de National Christmas Tree Association die in het magazine PureWow met plezier uit de doeken doet wanneer je je kerstboom het best koopt en hoe je ervoor zorgt dat hij er tot het nieuwe jaar helemaal goed blijft uitzien.

Wanneer koop je je kerstboom?

Aangeraden wordt om je kerstboom op tijd te kopen, of op z’n minst tijdig een optie op jouw favoriete boom te nemen. Als de boom voldoende water krijgt, kan hij makkelijk zo’n vier à vijf weken mooi blijven. Het laatste weekend van november (dat is dus komend weekend!) is een prima moment. Dan heb je vaak nog veel keuze en met de juiste zorg zal je boom de hele feestperiode lang meegaan.

Hoe herken je een goede boom?

Als je je kerstboom aan het uitkiezen bent, dan let je het best op een paar dingen om er zeker van te zijn dat ie ‘gezond’ is. Zo kijk je best even of de naalden in je vingers buigen en niet breken. Een mooie boom gevonden? Vraag dan aan de verkoper om een nieuwe snede te maken, ongeveer een centimeter van de stronk.

Hoe zorg je ervoor dat je kerstboom langer mooi blijft?

Zet je boom zo snel mogelijk in vers water of maak een nieuwe snede als ie nog even droog moet blijven. Dat zorgt ervoor dat je boom deftig water kan opnemen om vers te blijven. Het is belangrijk om je water dagelijks te controleren zodat je zeker bent dat je boom niet droog komt te staan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '