Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foto links: Pexels

Cadeautje voor de baby of toch maar voor jezelf?

BABY LOVE: 8 nieuwigheden en hebbedingen in babyland in de maand decemberBen je pas mama geworden, moet je binnenkort bevallen of weet je niet goed wat je moet kopen voor die babyshower of de kersverse baby van je beste vriendin? Wij verzamelen met plezier elke maand de nieuwigheden en hebbedingen in babyland voor jullie.

Ringetje, ringetje aan de wand

Ringetje, ringetje aan de wand

Ringetje, ringetje aan de wand

€ 50

Wil je het geboortekaartje op een originele manier vereeuwigen? Stefanie van Atelier Van Nerum houdt zich naast pottenbakken ook bezig met borduren en daar komen de mooiste pareltjes uit tevoorschijn. Je kan ervoor kiezen om het geboortekaartje volledig te laten kopiëren in de borduurring of de jonge deerne haar creatieve vrijheid te laten gebruiken. Hoe dan ook: dit unieke werk wil iedere mama aan haar wand. Neem zeker eens een kijkje op Stefanies Instagrampagina voor haar prachtige creaties.

Atelier Van Nerum

Instagrampagina

Koddige kinderbroekjes

Koddige kinderbroekjes

Koddige kinderbroekjes

€ 24,95

Je hebt ongetwijfeld nog wel een stel oude kleren in je kast of op zolder rondslingeren die je toch net wat te geliefd zijn om naar de kledingcontainer te brengen. Wie daar een andere gepaste bestemming voor gevonden heeft, is vlinn. Het merk van het Nederlandse koppel Naomi en Reinout maakt van dit soort vergeten textiel nieuwe kinderbroekjes die echt te schattig voor woorden zijn. Duurzaam, mooi én one-of-a-kind. Wij zijn helemaal fan!

Vanaf – vlinn (webshop open vanaf 9 december)

vlinn

Slaap, baby, slaap

Slaap, baby, slaap

Slaap, baby, slaap

€ 19,99

Een boek waar door veel mama’s lang op gewacht werd: ‘Slaap, baby, slaap’ van babyslaapcoach Nathalie Schittekatte van Snuggles and Dreams. Ze zet in deze basisgids de do’s-and-don’ts voor baby’tjes van 0 tot 6 maanden op een rijtje. Hoe werkt slaap? Hoe creëer je de beste slaapomgeving? Wat zijn gezonde slaapgewoontes? Een basis voor een leven lang lekker slapen.

‘Slaap, baby, slaap’ van Nathalie Schittekatte – – Uitgeverij Lannoo

In de wolken

In de wolken

In de wolken

€ 79,90

Een paar dagen geleden lanceerde het Belgische speelgoedmerk QUUT (uitgesproken als ‘cute’) een reeks stijlvolle speelmatten waar zowel kind als ouder van in de wolken zal zijn. Bijna letterlijk dan, want de wolk vormt de iconische vorm van de mat. Extra leuk: er zijn verschillende set-ups mogelijk. Zo kan de mat niet enkel plat op de grond liggen, je kan hem ook tegen een muur zetten en zelfs in een hoek. Op deze manier beschermt hij ook kleintjes die net beginnen kruipen, stappen of zitten. Nuttig én mooi in je interieur? Wij zijn fan!

Vanaf – QUUT

QUUT

Kakverhaal

Kakverhaal

Kakverhaal

€ 15

2020 was voor velen een kakjaar. Voor jonge deernes Lynn Pinsart en Flore Deman mag je dat bijna letterlijk nemen. Zij debuteerden een tweetal weken geleden met twee hilarische, maar natuurgetrouwe kinderboeken vol kak, drollen en vlaaien: ‘Koala zit verstopt’ en ‘Giraf wil ook een geluid’. Ideaal om het jaar met veel gespetter en getoeter af te sluiten, denken wij dan.

‘Koala zit verstopt’ en ‘Giraf wil ook een geluid’ van Lynn Pinsart en Flore Deman –  – Uitgeverij Pelckmans

‘Giraf wil ook een geluid’

Kleine wasjes, grote doelen

Kleine wasjes, grote doelen

Kleine wasjes, grote doelen

€ 6,99

Wil je je steentje bijdragen aan het milieu en in één klap ook nog eens het goede doel steunen? Het Belgische merk CUBZZ breidt zijn assortiment uit met een milde, plantaardige shampoo bar aan een koordje van natuurvezel. Zo hang je ‘m super gemakkelijk op aan de douchekraan. Ze zijn 100 % natuurlijk en biologisch afbreekbaar én je helpt er kinderen in nood mee. Want net als steeds gaat de winst naar bestaande goede kinderdoelen. What’s not to like?

CUBZZ

CUBZZ

School of momlife

School of momlife

School of momlife

€ 15

Een van de gezelligste tussenstops op je reis door het moederschap moet wel Motel Mama zijn. Je vindt er naast slimme tips, info en eerlijke verhalen ook handige online cursussen. Van een babymassage over een online cursus babydragen tot een DIY-pakket voor een hippe regenboogmobiel. Binnenkort lanceren ze zelfs een online zwangerschapscursus om mama’s en hun eventuele partner klaar te stomen voor de geboorte en de kraamtijd. En wetende dat die van de hand is van vroedvrouw Elke Notebaert van Vroedvrouwenpraktijk De Wolk weet je dat je goed zit. Ik spreek uit ervaring 😉

Vanaf – Motel Mama

Motel Mama

Cute in crochet

Cute in crochet

Cute in crochet

€ 18

Hou je van modern vintage? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij het Belgische merk Yaarn. Het kindermerk van Anne en Hannelore specialiseert zich in handgemaakte crochetproducten met een moderne look. Daarvoor werken ze samen met een kleine NGO in India die erop staat dat vrouwen en mama’s de ambacht beoefenen vanuit thuis terwijl ze voor hun families zorgen.

Vanaf – Yaarn

YaarnLees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '