Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Boy Kortekaas

'Een pils hoort niet saai te zijn', aldus Rob, deel van het dj-duo Omdat Het Kan Soundsystem.

Average Rob brengt eigen Belgisch biertje op de markt

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Het internet is verzot op Average Rob, en dat begrijpen we volledig. Met zijn hilarische video’s op YouTube kreeg hij veel aanzien van zowel binnen als ver buiten de grenzen. Moest er nog geen belletje rinkelen, ken je hem misschien van de VRT-serie ‘Match’, als deel van dj-duo Omdat Het Kan Soundsystem of simpelweg als Rob Van Impe. Als bierliefhebber brengt hij nu een eigen creatie op de markt, de Belgische pils Tout Bien.

De dertigjarige Rob is trotse Belg en viert dat maar al te graag met zijn online publiek. Zo maakte hij op YouTube al diverse video’s waarin hij alle iconische frituursnacks van ons Belgenlandje proeft, toont hoe je een snelle vol-au-vent op tafel tovert én geeft hij zijn eigen draai aan de vierkante crèmekoek. Zijn favoriete zondagse specialiteit, en misschien ook wel de onze. Als kers op de taart, brengt hij nu ook een ode aan onze biercultuur door zijn eigen pils op de markt te brengen!

‘Simpele, Belgische pils’

‘Ik speel al jaren met het idee om een eigen bier te maken. Geen speciaalbier, maar een simpele Belgische pils. Niets meer, niets minder. Als Belg ben ik enorm gehecht aan onze bourgondische cultuur waarin eten en drinken centraal staan. En een frisse pils speelt hier een hele grote rol in. Maar die hoeft daarom niet saai te zijn‘, aldus Rob.

En zo werd Tout Bien een feit: een simpele pils met 5,2 % alcohol die zijn naam dankt aan het antwoord op de vraag of alles goed met je gaat. ‘Ça va, tout bien’ klinkt het vaak in Hoeilaart waar hij woont, een dorpje op de grens van Brussel en Wallonië. Een knipoog naar thuis, dus.

© Boy Kortekaas

Goed gezelschap

Om de pils op de markt te brengen, sloeg hij de handen in elkaar met vrienden Gilles Mattelin en Emiel Huughe. Tien maanden lang sleutelden ze aan het brouwsel, waar het drietal nu apetrots op is. ‘Ik ben erg blij om dit avontuur met twee vrienden te kunnen meemaken, want net zoals de meeste Belgen geniet ook ik het liefste van mijn frisse pint in goed gezelschap’, aldus Rob.

© Boy Kortekaas

Wie het frisse pilsje wil proeven, kan het vanaf donderdag 28 april online bestellen via Gorillas (die het ijskoud aan je deur brengt) of Bierwebshop.be. Maar Rob hoopt het binnenkort ook dichter bij ons te brengen: ‘We starten de verkoop online, een terrein dat mij goed bekend is, maar het is zeker de bedoeling om later uit te breiden naar de winkelrekken om op die manier zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van Tout Bien. Santé!’ Daar klinken we op!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '