Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Vanessa Gapainte via Unsplash

ZALIG: in Amsterdam kan je voor één dag trouwen met je beste vriendin

Jolien Meremans

Zijn jij een je beste vriendin ook twee handen op een buik en soulmates voor het leven? Dan wordt het dringend tijd om een citytrip naar Amsterdam op de planning te zetten, want daar kan je voor één dag trouwen met je bestie.


Jawel, je leest het goed: jij en je vriendin(nen) kunnen in de Nederlandse hoofdstad samen in het huwelijksbootje stappen mét alles erop en eraan. Aan wat je je op de grote dag zoal mag verwachten? Een prachtige bruidsjurk om aan te trekken, een lange rode loper, jullie favoriete muziek én natuurlijk een honeymoon in Amsterdam!

Wed and Walk


Welke voorbereidingen jullie daarvoor moeten treffen? Een plekje reserveren en that’s it! Jullie mogen zelfs een getuige meenemen en er worden ter plaatse foto’s gemaakt om in jullie ‘trouwalbum’ te plakken. De ceremonie zal verzorgd worden door een zogenaamde ‘Wed and Walk’-dame, maar geen zorgen: jullie trouwen niet écht. Jullie krijgen na het feestelijke gebeuren wel een certificaat.

Trouwen voor één dag is het (geweldige!) idee van Jona Rens en haar beste vriendin Jansje Meijman. Toen ze jaren geleden startten met het concept, gebruikten ze nog valse bloemen, plastic ringen en kitscherige accessoires. Nu staan ze bekend om hun professionele én romantische aanpak. Je kan bij hen trouwens ook met je lief oefenen en er voor één dag trouwen, jullie trouwjubileum vieren of gewoon trouwjurken passen voor de lol.

Het allerbeste nieuws? Het is helemaal niet zo duur om voor één dag te trouwen. Vanaf 75 euro kan je met je beste vriendin in het huwelijksbootje stappen. Reserveren doe je op de website en genieten van de onvergetelijke dag doe je in de 9 Straatjes in Amsterdam. Have fun!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '