https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs ZIEN: Kevin Janssens is onherkenbaar voor nieuwe rol

ZIEN: Kevin Janssens is onherkenbaar voor nieuwe rol

De acteur kwam 17 (!) kilo bij!

Instagram @kevnjanssens

Kevin Janssens speelt de hoofdrol in de nieuwe Vlaamse film ‘De Patrick’. Om in de huid te kruipen van zijn personage onderging de acteur een enorme transformatie en kwam hij maar liefst 17 kilo bij.

We kennen Kevin Janssens vooral als een stoere spierbundel die in de meeste films een stevige achtervolging of vechtpartij niet uit de weg gaat. Voor zijn nieuwste rol als ‘de Patrick’ in de gelijknamige film moet hij stevig uit zijn comfortzone komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hij speelt er een klusjesman op een nudistencamping. Het personage staat mijlenver van Kevin af, en om het zo geloofwaardig mogelijk te maken besloot hij fysiek een grote metamorfose te ondergaan. De acteur kwam de afgelopen maanden 17 kilo bij en is onherkenbaar in de film.

‘De regisseur suggereerde dat ik misschien wat zou kunnen verdikken om zo op de een of andere manier toch in een ander lichaam terecht te komen, waarbij ik mezelf als het ware niet meer zou herkennen en ook fysiek ‘de Patrick’ zou worden’, aldus Kevin in Het Laatste Nieuws. ‘Dat heeft gewerkt. Deze rol mogen spelen is een geweldige uitdaging en ik heb er ontzettend veel zin in.’

Vreemde figuren en rare situaties

‘De Patrick’ is een tragische komedie van regisseur Tim Mielants, bekend van ‘Code 37’ en ‘Cordon’. De film vertelt het verhaal van ‘de Patrick’ die klusjesman is op de naturistencamping van zijn ouders. Daar gaat hij op zoek naar de zin of onzin van het leven. Op een dag raakt hij zijn favoriete hamer kwijt, en de zoektocht naar het ding leidt hem naar plaatsen op de camping waar hij nog nooit is geweest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘De Patrick’ is het langspeeldebuut van Tim, en hij haalde de inspiratie uit zijn eigen leven. ‘In 1985 verbleef ik samen met mijn ouders op een naturistencamping in de Pyreneeën’, aldus Tim in Het Laatste Nieuws. ‘Die reis zal me voor altijd bijblijven. Niet zozeer door de naaktheid, maar door de vreemde figuren die ik tegenkwam en de rare situaties waarin ik verzeild raakte.’

We moeten nog even geduld uitoefenen om de nieuwe Kevin te zien, want de opnames van de film zijn nog maar net gestart. ‘De Patrick’ komt in 2019 in de cinema.

Lees ook: