Home celebs OH NO: Véronique Leysen stopt nu ook met koffiebar Maurice in Berchem

OH NO: Véronique Leysen stopt nu ook met koffiebar Maurice in Berchem

Begin mei moest Véronique Maurice in de Antwerpse Boerentoren sluiten nadat er asbestresten in het gebouw werden ontdekt.

Véronique Leysen (32) maakte zojuist bekend op Instagram dat ze na de verplichte sluiting van Maurice Coffee & Knits in de Antwerpse Boerentoren, nu ook met Maurice in Berchem zal stoppen.

‘Na heel veel nadenken, lang staren naar mijn notitiebord en de lucht, om daarna 50 nieuwe ideeën te overwegen, heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en besloten om Maurice Berchem over te laten.’ Zo start Véronique Leysen haar Instagrampost met foto’s van haar zaak Maurice Coffee & Knits.

Nog geen drie jaar geleden opende Véronique Leysen haar tweede vestiging van Maurice in de Cogels-Osylei in Berchem. En nu heeft ze beslist om de bijzonder goed draaiende zaak over te laten.

Na heel veel nadenken, lang staren naar mijn notitiebord en de lucht, om daarna 50 nieuwe ideeën te overwegen, heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en besloten om Maurice Berchem over te laten. De nieuwe uitdaging ‘Maman’ en de collecties van het fashion label ‘Maurice knitwear’ vragen al mijn energie. Het is onmogelijk geworden om dat allemaal te blijven combineren. Met Maurice heb ik een wereld kunnen creëren waar ik jullie allemaal met heel veel liefde ontvangen heb, waar ik mensen probeerde te laten wegdromen in een wereld die er mooier uitzag dan de wereld (soms) daarbuiten. Een plek waar je bij mijn Bompa Maurice op de koffie kon, de beste ontbijtjes kon eten, de witste kerst kon vieren, genieten van je koffie en kijken naar fijne en interessante mensen. Met de sluiting van de Boerentoren heb ik gevoeld dat Maurice een plek heeft ingenomen in Antwerpen, en dat mensen Maurice in hun hart hebben gesloten. Dankbaarder kan ik niet zijn na deze rit! Ik zal mij in de toekomst meer focussen op wat ik met heel mijn hart en ziel doe: interieurs vormgeven, een wereld bedenken en volledig aankleden tot er een ziel en wereld ontstaat. Van horeca over woningen tot het vormgeven van brands en het bedenken of finetunen van merken. Ik start met ‘Mary Mary consultancy’ een nieuw verhaal. Ik popel om jullie mee te nemen in de nieuwe werelden waar ik aan ga bouwen. Te beginnen met “Maman” in de Korte Nieuwstraat in Antwerpen, een restaurant dat ik over enkele maanden open in samenwerking met Dille & Kamille. #Mauricelovesyou #mauricesaysgoodbye (Interesse in de overname van Maurice Berchem? We staan open voor een gesprek.)

A post shared by Veronique Leysen (@mauricetteveronique) on

Sluiting Maurice in de Boerentoren

Begin februari van dit jaar kreeg Véronique de bittere pil te slikken dat ze haar allereerste Maurice-vestiging in de Antwerpse Boerentoren zou moeten sluiten omdat er asbestresten in het gebouw ontdekt werden. Begin mei sloot ze definitief de deuren: ‘Met de sluiting van de Boerentoren heb ik gevoeld dat Maurice een plek heeft ingenomen in Antwerpen, en dat mensen Maurice in hun hart hebben gesloten. Dankbaarder kan ik niet zijn na deze rit!’

Nieuwe projecten

Wie Véronique al een tijdje volgt, weet dat ze geen zittend gat heeft. Nu ze Maurice in Berchem aan een andere eigenaar zal overlaten, zou een mens denken dat ze weer wat meer tijd voor zichzelf en haar gezinnetje zou nemen. Maar neen hoor!

Er staan al meteen twee nieuwe projecten voor Véro’s deur: ‘Ik start met Mary Mary consultancy een nieuw verhaal. Ik popel om jullie mee te nemen in de nieuwe werelden waar ik aan ga bouwen. Te beginnen met Maman in de Korte Nieuwstraat in Antwerpen, een restaurant dat ik over enkele maanden open in samenwerking met Dille & Kamille.’ En ook haar fashion label Maurice Knitwear blijft bestaan.

Wij zijn verdrietig omdat we Véronique niet meer zullen zien rondhuppelen in haar zaak Berchem, maar we zullen haar ongetwijfeld nog regelmatig zien in Maman en wie weet in nog vele toekomstige projecten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.