Home celebs AWKWARD: vader van Meghan Markle zou paparazzifoto’s in scène hebben gezet in...

AWKWARD: vader van Meghan Markle zou paparazzifoto’s in scène hebben gezet in ruil voor grote som geld

Thomas Markle Sr. zou een deal hebben gesloten met een paparazzifotograaf terwijl het Britse hof de media smeekten om zijn privacy te respecteren. Oh ironie...

Isopix / @q1069vegas via Instagram

Het liefdesverhaal van Meghan Markle (36) en prins Harry (33) deed ons weer in sprookjes geloven, maar de paparazzifoto’s die sinds vorige maand de ronde doen van Thomas Markle Sr. (73) bleken dan toch too good to be true. Sterker nog: Meghans vader zou een deal hebben gesloten met een Amerikaanse fotograaf om de beelden te faken in ruil voor heel wat poen. Yikes.

De hele wereld viel in zwijm toen begin vorige maand onderstaande foto de ronde deed op sociale media van Meghans vader Thomas Markle Sr. in een Starbucks-filiaal in het Mexicaanse Rosarito. De 73-jarige knuffelbeer genoot van een koffietje terwijl hij geconcentreerd het boek ‘Images of Great Britian: A Pictorial Tour Through History’ bestudeerde. Cuuute! 

Enkele weken later werd papa Markle – die zijn 36-jarige dochter aanstaande zaterdag naar het altaar zal begeleidenal sportend op het strand gespot in dezelfde Mexicaanse badstad. Verschillende bronnen wisten de media te vertellen dat Meghans vader erop gebrand is fit aan het altaar te staan.

Deal ter waarde van € 113.000

Een week voor de voormalige actrice en de Britse prins in het huwelijksbootje stappen, is uitgelekt dat bovenstaande beelden fake zijn. Meer nog: Thomas Markle Sr. zou een deal hebben gesloten met Jeff Rayner, een 44-jarige paparazzifotograaf uit Los Angelesom de foto’s in scène te zetten.

Zo wist de Britse krant Daily Mail camerabeelden te bemachtigen van een internetcafé in Rosarito waar onderstaande foto werd gemaakt van Markle die online de verlovingsfoto’s van zijn dochter opzoekt.

In dit filmpje zie je hoe bovenstaand beeld opgezet spel is:

Ook de foto waarop Markle wordt opgemeten door een kleermaker – volgens bronnen voor het kostuum dat hij zaterdag zal dragen – zou fake zijn. De ‘kleermaker’ zou in realiteit gewoon een Mexicaanse winkelbediende zijn geweest van een winkel wat verderop.

‘Er kwam een grote Amerikaan binnen met een lintmeter in zijn broekzak. Hij gaf me instructies in het Engels’, wist de jongeman de Britse krant Daily Mail te vertellen.

Hij gaf me instructies en ik speelde het spelletje gewoon mee.

‘De fotograaf die hij had meegebracht, liep naar de overkant van de straat en begon foto’s te nemen. Ik speelde het spelletje gewoon mee. Ik dicteerde de maten, maar hij noteerde ze niet.

En dat allemaal terwijl het Britse hof op vraag van prins Harry de media verschillende keren heeft gesmeekt om Markles privacy te respecteren.

Alle paparazzifoto’s samen zouden zo’n 100.000 pond (iets meer dan 113.000 euro) hebben opgeleverd. Of Markle en Rayner de winst eerlijk verdeelden, is niet bekend.

Meghans halfzus: ‘Het was mijn idee’

Sinds de aap uit de mouw kwam, reageerden zowel Meghans halfzus Samantha Markle (rechts op onderstaande foto), alsook haar broer Thomas Markle Jr. (links) op het nieuws.

Het was ons niet om het geld te doen. Ik wilde mijn vader gewoon in een positief daglicht stellen.

‘Die paparazzifoto’s waren mijn idee. Het was ons niet om het geld te doen. Ik wilde mijn vader gewoon in een positief daglicht stellen in de weken voor hij mijn zus naar het altaar begeleidt. We hadden niet gedacht dat er van hem geprofiteerd zou worden’, tweette Samantha – wier Twitteraccount privé is – afgelopen weekend.

Do you know who these two people are? One of them is the lowest form of a living thing. The other…I really haven't heard much about. They are both our Meghan's siblings. Thomas Markle Jr. and Samantha Grant. Samantha is an attention whore. She has talked at every opportunity she is afforded. Why does the media give her voice?! She's Judas, selling out her sister instead of protecting her. I'm glad that Meghan has better friends than a sister. How sad and pathetic! #MeghanMarkle #meghanmarklessiblings #rachelmeghanmarkle #futuremrsprinceharry #actresstoduchess #royalwedding #stgeorgeschapel #windsorcastle #Britishmonarchy #suits #rachel #actresstoroyalty #KensingtonPalace #London #England #royalfamily #thomasmarklejr #samanthagrant

A post shared by DuchessofSussexMeghanMarkle (@duchessofsussexmeghanmarkle) on

Thomas Markle Jr. liet dan weer aan de Daily Mail weten dat zijn vader zich diep schaamt over de hele stunt en zich zal excuseren zodra hij Meghan ziet.

‘Mensen oordelen snel, maar ze hebben geen idee hoe moeilijk dit allemaal voor ons is. Sinds de relatie van mijn zus werd bekendgemaakt, kende onze familie nog geen seconde rust. Bovendien is mijn vader bijzonder zenuwachtig om naar Groot-Brittannië te reizen, er de koningin te ontmoeten en zijn ex-vrouw Doria Ragland opnieuw te zien.’

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.