Home celebs ‘Twee tot de zesde macht’ krijgt een nieuwe (verrassende) presentator

‘Twee tot de zesde macht’ krijgt een nieuwe (verrassende) presentator

De opvolger van Bart De Pauw ken je sowieso.

Twee tot de zesde macht
© VRT NU

Nu de storm rond Bart De Pauw wat gaan liggen is, waagt Eén zich aan een nieuw seizoen van de populaire quiz ‘Twee tot de zesde macht’. Deze keer zonder presentator Bart, maar wel met een waardige opvolger.

De VRT zette in november een punt achter de samenwerking met Bart De Pauw na verschillende getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag. Zijn programma ‘Twee tot de zesde macht‘ verdween meteen van het scherm, maar de samenwerking met zijn productiehuis Koeken Troef! stond voorlopig nog on hold. Daar komt nu verandering in, want na veel wikken en wegen komt ‘Twee tot de zesde macht’ terug en krijgt het een andere presentator.

Position switch

Niemand minder dan Jeroen Meus is de man die deze zware taak mag overnemen. De geliefde televisiekok zetelde al een paar keer als deelnemer in de quiz, dus hij kent het reilen en zeilen van het programma.

‘Toen bekend raakte dat de quiz werd geschrapt, heb ik voorgesteld om de resterende uitzendingen opnieuw op te nemen, met dezelfde koppels en dezelfde vragen en een wisselende presentator’, vertelde Jeroen eerder in een interview met Humo. Dat voorstel was niet haalbaar, maar de VRT schakelt hem nu in als presentator voor het nieuwe seizoen. En hopelijk neemt Jeroen zijn moppentrommel mee.

Wanneer ‘Twee tot de zesde macht’ opnieuw op ons televisiescherm zal verschijnen, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dat iets zijn voor volgend voorjaar.

Lees ook: