Home celebs Nieuwe slachtoffers van Bart De Pauw blijven zich melden: ‘Ook erg jonge...

Nieuwe slachtoffers van Bart De Pauw blijven zich melden: ‘Ook erg jonge vrouwen’

Het gaat om actrices, maar ook om medewerksters van Bart De Pauw.

© Joel Hoylaerts/Photo News

Advocate Christine Mussche kreeg ook gisteren nog enkele meldingen binnen van nieuwe slachtoffers van Bart De Pauw. Onder hen zouden ook erg jonge vrouwen zijn.

Vorige week donderdag raakte bekend dat de VRT de samenwerking met televisiemaker en -presentator Bart De Pauw na dertig jaar stopzet. Dat door zijn grensoverschrijdend gedrag. De Morgen publiceerde wat later op de avond enkele anonieme getuigenissen. En die getuigen blijven maar komen. Gisteren kreeg advocate Christine Mussche nog enkele nieuwe slachtoffers over de vloer.

Mijn cliëntes zijn best wel bestand ­tegen speelse berichtjes. Waar het hier over gaat, is dat met de berichten druk werd uitgeoefend.

Advocate Mussche spreekt klare taal in Het Nieuwsblad: ‘Dat hij tot inzicht is gekomen, is een eerste stap in de goede richting. Maar aan de aard van de excuses houden ze een minder goed gevoel over. Het voelt minimaliserend aan. Mijn cliëntes zijn best wel bestand ­tegen speelse berichtjes. Waar het hier over gaat, is dat met de berichten druk werd uitgeoefend. Hij was hun overste, en probeerde hen zo tot bepaalde zaken te dwingen. Hij moet begrepen hebben dat hij met zijn berichten voor onrust zorgde.’

Ook erg jonge vrouwen

Verder zegt de advocate nog dat de schuld alweer bij de slachtoffers gelegd wordt: ‘Omdat zij zich geïntimideerd voelden, en dus te gevoelig zouden zijn. Hij zou beter gewoon zijn excuses aanbieden, zonder de zaken te minimaliseren.’

Ondertussen blijft de groep van Barts slachtoffers groeien. Het gaat naar verluidt om actrices, maar ook om medewerksters van Bart De Pauw. Het is een diverse groep, met ook erg jonge vrouwen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.