Home celebs De Morgen deelt anonieme getuigenissen over Bart De Pauw: ‘”Ik wil u...

De Morgen deelt anonieme getuigenissen over Bart De Pauw: ‘”Ik wil u neuken”, sms’te hij me’

'De meldingen zijn echt wel ernstig en van die aard dat we zulke belangrijke beslissing moeten nemen', aldus de VRT.

© Bart De Pauw

Na de video met bekentenissen die televisiemaker en -presentator Bart De Pauw gisteren de wereld instuurde, reageerde VRT-woordvoerder Bob Vermeir gisteren in ‘De Afspraak’ op het voorval. Vermeir sprak klare taal: ‘Het risico op controverse was zeker niet de aanleiding. De meldingen zijn echt wel ernstig en van die aard dat we zulke belangrijke beslissing moeten nemen.

Verder vertelde Vermeir gisteren dat Bart, in tegenstelling tot wat hij in zijn videoboodschap beweert, perfect op de hoogte is van de inhoud van de meldingen. En dat hij zelfs twee keer de kans kreeg om zichzelf te verdedigen. In plaats daarvan deelde hij zijn verhaal op eigen houtje met gans Vlaanderen, zonder medeweten van de VRT.

Concrete getuigenissen

VRT-woordvoerder Bob Vermeir zei duidelijk dat de VRT enkel wil afgaan op de getuigen die echt een melding gedaan hebben bij de VRT-preventieadviseur. Maar nu komt ook de krant De Morgen met hun verhaal. Zij spraken met enkele anonieme slachtoffers van Bart.

Na Hilde Van Mieghems relaas over seksuele intimidatie op de filmset vorige maand, zou De Morgen enkele getuigenissen ontvangen hebben over grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. ‘Elke jonge actrice heeft met hem te maken gehad, of alvast met zijn sms’en’, klinkt het.

Bart lijkt volgens de anonieme getuigenissen zowat bekend te staan voor zijn grensoverschrijdend gedrag. ‘Toen ik mijn verhaal tegen iemand vertelde, zei die: “Hadden ze u niet gewaarschuwd?” Of: “Viel het wat mee met den Bart?”‘, aldus een productiemedewerker.

Je zag er weer zo smoking hot uit.

‘Na twee weken op de set kreeg ik een bericht dat ik goed bezig was en uiteraard doet zoiets plezier als beginnende actrice. Je hebt het gevoel dat je werk en al je voorbereidingen geapprecieerd worden’, klinkt het bij een andere getuige, ‘maar algauw bleef het niet bij professionele complimenten, maar ging het om gedichtjes, liedjes, of complimenten.

Bart stuurde die berichten naar verluidt ook in het midden van de nacht. De actrice vroeg hem naar eigen zeggen om daarmee te stoppen. Dat gebeurde, maar uiteindelijk begon hij opnieuw: ‘Ik deed mijn gsm open en die stond vol berichten. “Je zag er weer zo smoking hot uit”, bijvoorbeeld. Of: “Ik wil u neuken.”‘ Er zou volgens De Morgen zelfs een vrouw uit de entertainmentsector gestapt zijn door Barts aanhoudende sms’jes. Hij stond op een bepaald moment zelfs voor haar deur.

Geen verhaal à la Weinstein

De Morgen zegt wel duidelijk geen verhalen over verkrachtingen of aanrandingen gehoord te hebben. Bart De Pauw is dus geen Vlaamse Harvey Weinstein. Het is ook daarom dat heel wat vrouwen hun ervaringen met Bart niet wilden delen. Ze willen Weinstein en De Pauw niet over één kam scheren, ze willen geen ‘heksenjacht’.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.