https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Tom De Cock stopt bij MNM: ‘Ik wil mijn dochter van heel...

Tom De Cock stopt bij MNM: ‘Ik wil mijn dochter van heel dichtbij zien opgroeien’

De presentator loodste de MNM-luisteraar acht jaar lang door de avondspits.

Tom De Cock
© MNM

Tom De Cock vertelde zijn luisteraars zonet in de avondshow dat hij stopt bij MNM. Op 4 juni zal de prettig gestoorde presentator voor het laatst te horen zijn op de zender die hij twaalf jaar geleden mee oprichtte. ‘Het is tijd voor een ander tempo en andere prioriteiten’, zegt hij.

Deze speciale tijden hebben Tom De Cock naar eigen zeggen des te meer doen beseffen waar zijn prioriteiten liggen, en dat is bij zijn dochter. ‘Ik heb nog zoveel andere plannen en dromen’, zegt hij. ‘Schrijven, televisie maken, president van de aarde worden,… maar vooral mijn dochter eens zelf van school kunnen halen nu ze naar het eerste leerjaar gaat. Ik wil haar van heel dichtbij zien opgroeien, voor ze zo oud is dat het awkward wordt.’ De Cock en zijn man Maarten adopteerden in 2014 een dochter, Jasmijn.

Bucketlist

Nog vijf weken zal de presentator te horen zijn op MNM. Op 4 juni zet hij feestelijk een punt achter twaalf gekke jaren. ‘Het gaat lang duren voor ik hier overheen ben’, laat De Cock weten. ‘Ik ga de moordende deadlines niet missen, maar die microfoon, dat hier-en-nu van elke dag radio maken. Mijn luisteraars meenemen naar festivals en wereldsterren, maar ook naar verwerking en gezond verstand na 22 maart, naar uitleg bij verkiezingen of gewoon naar een goed boek.’

De Cock bouwde in al die jaren een mooi palmares op. ‘De voorbije twaalf jaar bij MNM waren geen rollercoaster maar een eindeloos pretpark. Die apenjaren in De Cock Late Night, tien Strafste Scholen, zes Marathonradio’s, een handvol Warmste Weken, honderden kleine en grote uitzendingen over de meest uiteenlopende onderwerpen, net geen duizend keer Planeet De Cock in de avondspits… Ik kan onmogelijk genoeg merci zeggen aan iedereen die dat mee mogelijk heeft gemaakt.’

© MNM

Voor hij echt afscheid neemt, wil De Cock nog vijf dingen van zijn bucketlist schrappen: met zoveel mogelijk tractors rijden, een president interviewen, een andere Tom De Cock ontmoeten, radio maken vanuit een vrachtwagen en bellen met Billie Joe Armstrong van Green Day, zijn favoriete band. Hij hoopt daarbij de hulp te krijgen van de duizenden luisteraars die hij acht jaar lang door de spits leidde in zijn programma ‘Planeet De Cock’.

Lees ook: