https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs OPVALLEND: radiopresentator Tom De Cock kleurt zijn haar fluo-oranje

OPVALLEND: radiopresentator Tom De Cock kleurt zijn haar fluo-oranje

En daar heeft de MNM-stem een goede reden voor...

Tom De Cock
© Instagram @tom_decock

Tom De Cock, radiopresentator bij MNM, maakte gisteren een drastische beslissing. In zijn programma ‘Planeet De Cock‘ spoort hij iedereen aan om zich zichtbaar te maken in het verkeer, en daarom kleurde hij zijn lokken (permanent!) knaloranje. ‘Liever geen fluohesje aan? Dit is een uitstekend alternatief’, schreef hij op Instagram.

Eerlijk is eerlijk: er is niemand die zegt dat fluohesjes hét mode-item van het jaar zullen worden. En daar wil Tom De Cock verandering in brengen, want zo’n opvallende kleur is echt nodig in het verkeer. ‘Fluohesjes zijn lelijk en niet cool’, vertelt Tom aan Het Nieuwsblad. ‘Maar als we het aantal verkeersslachtoffers willen terugdringen, is het een begin als automobilisten je goed kunnen zien op straat.’

Om zijn actie nog opvallender te maken – letterlijk dan – nodigde Tom De Cock een kapper uit op de redactie van MNM. ‘Het is echt heel lelijk en ook permanent’, gaat Tom verder.

Ik wilde iets dat bijna licht zou geven in het donker.

Gezien worden

Tom verloor vorig jaar een goede vriend in een auto-ongeluk. ‘Hij raakte verlamd en na jaren vechten is hij gestorven aan de complicaties van zijn verlamming.’ Daarom ligt verkeersveiligheid Tom zo na aan het hart. Ook zijn dochter moet eraan geloven. ‘Ik ben geobsedeerd door de veiligheid van mijn kind.’

Volg jij ook het voorbeeld van Tom en ligt je bezoek bij de kapper al vast? Of kies je toch maar voor dat fluohesje? Wij gaan alvast voor die laatste optie, maar laat je vooral niet ontmoedigen om ook voor een fluo-oranje coupe te kiezen. Een goede raad van tante Flair en Tom De Cock: laat je hoe dan ook zien in het verkeer!

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook: