Home Lifestyle VIDEO: hardrijders worden geconfronteerd met ouders van verongelukte kinderen

VIDEO: hardrijders worden geconfronteerd met ouders van verongelukte kinderen

De Belgische campagne raakt je recht in het hart, en in het geweten.

Een op drie dodelijke ongevallen is te wijten aan overdreven snelheid. Een cijfer dat je snel vergeet wanneer je te laat vertrokken bent en haast hebt, of wanneer je even niet oplet en je zware voet er plots voor zorgt dat je 150 km/u rijdt. Maar de snelheidsduivels in deze nieuwe campagne, zullen het niet zo snel vergeten.

SpeedTalk

SpeedTalk, zo heet het initiatief van de Federale Politie en Ouders van Verongelukte Kinderen dat ons er allemaal aan moet herinneren dat te snel rijden levensgevaarlijk en levensverwoestend is. In de provincies Namen en Oost-Vlaanderen werden enkele hardrijders die snelheden tot maar liefst 40 km/u boven de limiet haalden aan de kant gezet om een gesprek aan te gaan met iemand die zijn of haar kind verloor in een ongeval dat veroorzaakt werd doordat iemand anders te hard reed.

Aanvankelijk is het een luchtig gesprek waarin de chauffeurs excuses maken – ‘Ik was gehaast’ of ‘Ik had zelfs niet door dat ik zo snel reed’ – maar de toon verandert snel wanneer ze beseffen wie naast hen zit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Helaas blijft investeren in sensibiliseringscampagnes zoals deze nodig, want we lijken het maar niet te willen snappen. ‘Overdreven snelheid is nog altijd een van de voornaamste oorzaken van ongevallen die een zware impact nalaten’, aldus Ouders van Verongelukte Kinderen. Laat ons hopen dat we na het zien van de video weer een beetje verstandiger achter het stuur kruipen.

Lees ook: