Home celebs Taylor Swift Shaket rechtszaak van zich af

Taylor Swift Shaket rechtszaak van zich af

En het is niet de eerste keer.

© PhotoNews

Taylor Swift werd beschuldigd van het stelen van de songtekst van ‘Shake it Off’, een van haar best verkochte hits. Maar een Amerikaanse rechter oordeelde nu dat er geen sprake is van plagiaat met het nummer, dat in 2014 uitgebracht werd.

Tekstschrijvers Sean Hall en Nathan Butler, die onder andere al liedjes schreven voor Justin Bieber, Backstreet Boys en Maroon 5, beschuldigden TayTay ervan de tekst van het nummer ‘Playas Gon’ Play’ van 3LW gestolen te hebben. Maar volgens de Amerikaanse rechter Michael Fitzgerald was daar geen sprake van. Volgens hem zit het concept van players en haters al zodanig in de Amerikaanse cultuur ingebakken dat van originaliteit en creativiteit geen sprake meer is. Het is dus te normaal geworden om auteursrechtelijk beschermd te kunnen worden. Hall en Butler zijn het daar niet mee eens en gaan in hoger beroep. Ook zullen ze er een muziekexpert bij laten komen.

Oordeel vooral zelf:

Het is niet de eerste keer dat Taylor werd beschuldigd van plagiaat met ‘Shake it Off’. De Amerikaanse r&b-zanger Jesse Graham beweerde eerder al dat ze het refrein had gestolen. Hij eiste zo’n 42 miljoen dollar (!) omdat TayTay volgens hem zijn ‘Haters Gone Hate‘ (2013) gepikt zou hebben. Zijn liedje kan je hier horen. Vind jij dat de liedjes op elkaar lijken?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.