Home celebs Taylor Swift onthult het krachtige nummer ‘Only the Young’ in haar nieuwe...

Taylor Swift onthult het krachtige nummer ‘Only the Young’ in haar nieuwe documentaire

‘Miss Americana’ staat sinds vandaag op Netflix.

taylor swift
© Getty

‘Miss Americana’, de documentaire van Taylor Swift, staat sinds vandaag op Netflix, maar dat is niet het enige wat nieuw is. Samen met de film brengt de zangeres ook een krachtig nieuw nummer uit. Zo kaart ze in ‘Only the Young’ de problematiek rond schietpartijen op Amerikaanse scholen aan.

In een interview met Variety vertelde Taylor Swift dat ze het nummer in 2018 schreef. Na de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten waren er heel wat mensen teleurgesteld in de resultaten. Volgens de zangeres waren het ook vooral de jongere mensen die getroffen werden door het nieuws. ‘Zij voelen de gevolgen van het wapengeweld, studentenleningen en klimaatverandering het hardst’, aldus Taylor.

In ‘Only the Young’ kaart Taylor dan ook de problematiek rond schietpartijen op Amerikaanse scholen aan. Zo heeft ze het onder meer over het gevoel na de uitslag van de verkiezingen, maar de popzangeres stuurt met het nummer ook hoop de wereld in. Op het einde zingt ze bijvoorbeeld: ‘Zeg niet dat je te moe bent om te vechten. Het is maar een kwestie van tijd. Daar is de eindmeet.’

Wie wil kan het nummer hieronder beluisteren, maar ook in Taylor Swifts documentaire ‘Miss Americana’ komt de song aan bod. Deze laatste staat sinds vandaag op Netflix.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: