Home celebs KIPPENVEL: onafgewerkt nummer van Avicii wordt twee jaar na zijn dood afgemaakt

KIPPENVEL: onafgewerkt nummer van Avicii wordt twee jaar na zijn dood afgemaakt

'Ik hoop dat hij lacht als hij het hierboven hoort. ❤️'

© Getty

Bijna twee jaar na de dood van Avicii (Tim Bergling) maakt de Noorse dj Kygo samen met singer-songwriter Sandro Cavazza een prachtig eerbetoon aan de artiest. Ze werkten zijn onafgewerkte plaat ‘Forever Yours’ volledig af en delen het mooie resultaat nu met al zijn fans.

Het nieuws sloeg twee jaar geleden in als een bom: de Zweedse dj Avicii werd dood aangetroffen in zijn hotelkamer. De 28-jarige artiest worstelde met zichzelf en besloot uit het leven te stappen. ‘Hij kon niet langer doorgaan. Hij wilde vrede vinden’, vertelde zijn familie toen in een emotioneel statement. De muziekindustrie was in diepe rouw en had alweer een bijzonder groot talent verloren. Ook de fans, collega’s en crew van Avicii konden het nieuws maar moeilijk geloven en begonnen zijn nummers massaal te streamen en delen.

‘Forever Yours’

Net voor zijn dood begon de dj vol goede moed aan een nieuw album dat helaas nooit afgewerkt raakte. Zijn familie besloot om die muziek toch uit te brengen en de opbrengst van het album ‘TIM’ ging integraal naar de Tim Bergling Foundation. Die stichting richtten zijn ouders na zijn dood op om mensen te helpen die kampen met psychische problemen en zelfmoordgedachten. Op dat album staan onder andere de nummers ‘SOS‘ en ‘Heaven’.

View this post on Instagram

January 24th.. This one is special ❤️

A post shared by Kygo (@kygomusic) on

Onlangs dook er nieuw onafgewerkt nummer van Avicii op: ‘Forever Yours’. Avicii speelde het op een paar concerten een aantal keer af, maar moest het nummer nog finetunen en lanceren. Dat is hem helaas niet meer gelukt. Daarom besloot de Noorse dj Kygo om het nummer nieuw leven in te blazen en het samen met de singer-songwriter Sandro Cavazza volledig af te werken.

‘Jullie weten waarschijnlijk al dat Avicii mij heeft geïnspireerd om elektronische muziek te gaan maken. Mijn grootste droom was altijd om samen met hem een liedje uit te brengen, maar ik heb helaas niet meer de kans gekregen om samen met hem in de studio te staan’, schreef hij op Instagram. ‘Daarom wilde ik echt iets speciaals doen als eerbetoon. Toen mijn goede vriend Sandro me vroeg of ik hem wilde helpen om dit geweldige nummer af te maken, was ik erg emotioneel en voelde ik mij tegelijkertijd vereerd. Ik hoorde dit nummer voor het eerst toen Tim het op Ultra 2016 speelde en ben er sindsdien dol op. Ik wilde de originele versie zoveel mogelijk respecteren en probeerde een aantal subtiele dingen toe te voegen. Ik hoop dat hij lacht als hij het hierboven hoort en dat jullie het ook allemaal leuk vinden.❤️’

View this post on Instagram

Many of you probably know that Avicii was the one who inspired me to start making electronic music. My biggest dream was always to make a song with him, but unfortunately we never got the chance to go in the studio together. Ever since I heard the news that he had passed away, I’ve really wanted to do something special as a tribute. So when my good friend Sandro asked me if I wanted to help him finish this amazing song they started, I was very emotional and honored at the same time. I first heard this track when Tim played it at Ultra 2016 and I’ve loved it ever since. I wanted to get as close to the original version as possible and try to add my touch to it as well. Hopefully he’s smiling up there when he hears it, and I hope you all like it as well❤️ all proceeds will go to the ‘Tim Bergling foundation’ Link in bio

A post shared by Kygo (@kygomusic) on

Ook de opbrengt van ‘Forever Yours’ gaat integraal naar de Tim Bergling Foundation. Sluit je ogen, zet je muziek lekker luid en geniet.

Heb je vragen over zelfdoding of wil je met iemand praten? Dat kan, gratis en anoniem. Op www.zelfmoord1813.be of www.tele-onthaal.be kan je chatten, bellen kan op de nummers 1813 (Zelfmoordlijn) of 106 (Tele-Onthaal).

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.