Home celebs Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na stortvloed van kritiek

Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na stortvloed van kritiek

‘Ik besef dat ik ongevoelig ben geweest’, klinkt het bij de Hollywoodactrice

Scarlett Johansson zal in de film ‘Rub & Tug’ dan toch niet te zien zijn in de rol van transman Dante ‘Tex’ Gill. De 33-jarige actrice legt de transgenderrol naast zich neer na felle kritiek van onder meer transacteurs en LGBT-activisten.

Eerder deze maand werd nog vol enthousiasme bekendgemaakt dat Scarlett Johansson een nieuwe filmrol te pakken had. Ze zou namelijk een transgenderman spelen in ‘Rub & Tug’, de nieuwe film van Rupert Sanders. Die vertelt het verhaal van Dante ‘Tex’ Gill, de eigenaar van een massagesalon in de ondergrondse seksindustrie van de jaren 70. Na dat nieuws kreeg de ‘Avengers’-actrice een hoop kritiek over zich heen. Critici vonden het namelijk niet kunnen dat er geen transacteur voor de rol werd gecast. ‘Zij krijgen te weinig kansen in de filmwereld’, klonk het op sociale media.

Debat over diversiteit in de filmwereld

In eerste instantie maakte Scarlett zich niet erg druk om alle commotie, maar daar kwam afgelopen weekend dan toch verandering in. ‘In het licht van recente ethische vragen die zijn ontstaan na mijn casting als Dante ‘Tex’ Gill, heb ik besloten mijn deelname aan het project in te trekken’, vertelt Johansson in een exclusief interview aan het Amerikaanse Out Magazine. ‘Hoewel ik het fantastisch had gevonden om het verhaal van Dante en zijn transitie te kunnen vertolken, begrijp ik waarom hij volgens velen door een transgenderpersoon moet worden gespeeld. Ik ben dankbaar dat er door het debat over deze casting een gesprek op gang is gekomen over diversiteit en representatie in de filmwereld‘, aldus de 33-jarige Hollywoodactrice.

Met deze beslissing weet Scarlett hoe dan ook meteen een hoop positieve reacties teweeg te brengen. Terwijl ze voordien nog door heel Twitterland met de grond gelijk werd gemaakt, prijzen ze nu de manier waarop Johansson naar hun kritiek luisterde en er vervolgens ook naar handelde.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.