Home celebs Scarlett Johansson onder vuur vanwege transgenderrol in nieuwe film

Scarlett Johansson onder vuur vanwege transgenderrol in nieuwe film

Het is trouwens niet de eerste keer dat de actrice kritiek krijgt.

Scarlett Johansson (33) heeft een nieuwe rol te pakken. In ‘Rub & Tug’, de nieuwe film van Rupert Sanders, zal ze namelijk een transgenderman spelen. Het is een rol waarop ze veel kritiek krijgt. Critici vinden het namelijk jammer dat er geen echte transgender werd gecast.

‘Rub & Tug’ vertelt het verhaal van Dante ‘Tex’ Gill, de eigenaar van een massagesalon in de ondergrondse seksindustrie van de jaren 70. Een pittige rol die dus weggelegd is voor de ‘Avengers’-actrice, maar daar is menig filmliefhebber het niet mee eens. Twitter gaat dan ook los met commentaren als: ‘Het minste wat je zou kunnen doen als je een film over transgenders maakt, is een transgender casten voor de rol die voor hen werd geschreven. Scarlett Johansson moet stoppen met naïef rollen te kiezen, en ook filmstudio’s zouden beter moeten weten.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Scarlett maakt zich echter niet erg druk om alle commotie. Haar woordvoerder liet namelijk aan Bustle weten dat de criticasters maar om commentaar moeten vragen bij Jeffrey Tambor, Jared Leto en Felicity Huffman. Dat zijn stuk voor stuk acteurs die in het verleden ook transgenders speelden. Voor die rollen kregen ze allemaal een prijs.

‘Whitewashing’

Het is trouwens niet de eerste keer dat Scarlett onder vuur komt te liggen vanwege een filmrol. Zo speelde ze eerder de hoofdrol in ‘Ghost in The Shell’, een film gebaseerd op een Japanse manga. Die werd trouwens ook geregisseerd door Rupert Sanders. Heel wat filmliefhebbers vonden dat een vorm van ‘whitewashing’. Dat is een term die gebruikt wordt wanneer blanke acteurs gecast worden voor rollen die eigenlijk weggelegd zijn voor acteurs van een andere origine. In dit geval is dat dus een actrice met Aziatische roots.

Lees ook: