Home celebs SAY WHAT: deze acteurs hadden een bijna-doodervaring op de set

SAY WHAT: deze acteurs hadden een bijna-doodervaring op de set

Het is niet enkel glitter en glamour

Acteurs hebben veel over voor een rol, en vooral actiefilms kunnen hen tot het uiterste pushen. Natuurlijk zijn er professionele stuntmensen voor de extreme scènes, maar acteren is toch niet zonder risico’s. Deze sterren werden (meermaals) afgevoerd van de set, na een scène die hen bijna fataal werd.

Nadat je het volgende overzicht hebt gelezen, zal je ongetwijfeld meer respect hebben voor je favoriete acteur! Ze hebben er veel voor over om de magie op ons scherm te brengen…

1

Jennifer Lawrence

Aangezien ze meermaals over haar eigen voeten struikelde tijdens awardshows, was het slechts een kwestie van tijd voor Jennifer Lawrence ook op de filmset een ongelukje kreeg. Door een defecte rookmachine stikte J.Law bijna tijdens een scène voor ‘The Hunger Games: Mockingjay – Part 1‘. Gelukkig wist ze de set op tijd te verlaten, waardoor de schade beperkt bleef tot een lichte duizeligheid en misselijkheid.

Jennifer Lawrence

2

George Clooney

Als gevolg van een hoofdwonde die hij opliep tijdens de opnames van ‘Syriana‘ in 2005, leed George Clooney zo veel pijn dat hij op een bepaald moment zelfs overwoog om zelfmoord te plegen. De dokters konden de oorzaak van de pijn lange tijd niet vinden, totdat de broer van Lisa Kudrow – Phoebe uit ‘Friends’ – hem kon helpen. De neuroloog ontdekte dat er een vloeistof aan het lekken was in de hersenen van George. Na wekenlang pijn lijden werd Clooney eindelijk geholpen!

George Clooney

3

Charlize Theron

Aeon Flux‘ werd nooit een hit, maar Charlize Theron zal de film niet snel vergeten. De actrice had na een mislukte achterwaartse salto maar liefst zes weken kinesitherapie nodig om er weer bovenop te komen. Door het ongeval lagen de opnames een maand lang stil.

Charlize Theron

4

Jackie Chan

Jackie Chan is de verpersoonlijking van een waaghals! De acteur doet bijna al zijn stunts zelf en staat ervoor bekend dat hij elk bot in zijn lichaam wel eens gebroken heeft. In de vroege jaren negentig had hij een zwaar ongeluk op de set van ‘Armour of God II‘, waardoor hij een hersenoperatie moest ondergaan. Door een sprong had hij zijn hoofd zo hard gestoten dat een deel van zijn schedel in zijn hersenen was geramd. Straf!

Jackie Chan

5

Kate Winslet

Hoewel ‘Titanic’ instant een klassieker werd, zal hoofdrolspeelster Kate Winslet zich haar doorbraakrol voornamelijk herinneren vanwege haar bijna-doodervaring. In de scène waar ze met Jack (oh Leo!) door de gangen van het zinkende schip moet lopen, verdronk de actrice bijna toen haar grote jas vast kwam te zitten in een poort. Ze hield er een kleine trauma, een levenslange vriendschap met Leonardo DiCaprio en eeuwige roem aan over, eind goed al goed!

Kate Winslet

6

Tom Hanks

Je kan misschien al raden welke film bijna fataal werd voor Tom Hanks. Jawel, ‘Cast Away’! Zijn lichaam kreeg het al zwaar te verduren toen hij 25 kilo vermagerde om de aangespoelde FedEx-koerier geloofwaardig te portretteren. Daarbovenop liep hij een levensbedreigende infectie op door een snee in zijn been, waardoor hij wekenlang met een zwelling rondliep.

Tom Hanks

7

Halle Berry

Ironisch genoeg keek Halle Berry de dood recht in de ogen op de set van ‘Die Another Day‘. Tijdens de seksscène met toenmalig James Bond Pierce Brosnan stikte ze bijna in… een vijg.

Verder stootte ze haar hoofd bij het filmen van ‘Catwoman‘ en ‘The Call‘, brak ze haar voet tijdens de shoot van ‘Cloud Atlas‘ en haar arm bij de opnames van ‘Gothika‘. Hopelijk heeft ze een goede ziekteverzekering…

Halle Berry

8

Jason Statham

Waaghals Jason Statham verloor tijdens de opnames van ‘The Expendables’ controle over het stuur en reed met een truck in het water. Het voertuig zonk naar de bodem en sleurde een paar dure camera’s met zich mee. Jason, die vroeger deelnam aan de Olympische Spelen als duiker, kwam er gelukkig ongedeerd vanaf. Sterker nog, hij trok een droge outfit aan en stond meteen klaar om de scène opnieuw te doen. Er zijn zelfs beelden van het ongeluk!

Jason Statham
Bron: Looper

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.