Home celebs Sarah Jessica Parker over vete met Kim Cattrall: ‘Er is geen catfight...

Sarah Jessica Parker over vete met Kim Cattrall: ‘Er is geen catfight en er is er nooit een geweest’

Toen Kim 'Samantha' Cattrall vorig jaar besliste van geen derde 'Sex and the City'-film te maken, kwam aan het licht dat zij en Sarah Jessica 'Carrie' Parker in het echte leven niet bepaald beste vriendinnen zijn.

sarah jessica parker
Isopix

Nadat Kim Cattrall (61) in september vorig jaar besliste van geen derde ‘Sex and the City’-film te maken, kwam aan het licht dat zij en Sarah Jessica Parker (53) in het echte leven lang niet zo close zijn als op het scherm. Al snel kwam het tot een heuse vete tussen de twee actrices, al doet SJP ons liever iets anders geloven.

‘Als Kim beslist geen derde film te willen maken, kan ik daar niets aan veranderen’

‘Ik heb nooit een slecht of onvriendelijk woord over Kim Cattrall gezegd. Ik wil iedereen er ook aan herinneren dat er vier vrouwen op de set stonden en ik bracht met ieder van hen even veel tijd door, dus dit is nooit een kwestie geweest van twee vrouwen die niet samen door een deur konden‘, antwoordde Sarah Jessica Parker toen entertainmentwebsite Vulture haar vroeg of ze het ooit nog zag goed komen tussen haar en Cattrall (61).

De enige manier om op Kims beslissing te reageren, is met respect.

Ik heb Kims werk altijd geapprecieerd. Als zij beslist van geen derde film te willen maken, dan kan ik daar niet veel aan veranderen en moeten we haar keuze respecteren. Dat is het enige wat ik er ooit over gezegd heb, weet je?’, ging de 53-jarige actrice verder.

‘Wij drieën (SJP, Cynthia ‘Miranda’ Nixon en Kristin ‘Charlotte’ Davis) hebben onze teleurstelling gedeeld over het feit dat we deze film niet zullen maken. Niet alleen in naam van de crew, maar ook in naam van onze fans’, meent Parker. ‘Maar we leven nog steeds in een vrij land waar mensen hun eigen keuzes mogen maken. Soms is het antwoord ‘nee’, en de enige manier om daar gepast op te reageren is met respect.’

sarah jessica parker

Derde ‘SATC’-film zonder Samantha?

Voor de fans die sinds eind september vorig jaar in zak in as zitten, denkende dat het ‘Sex and the City’-tijdperk officieel voorbij is, lijkt er echter goed nieuws te zijn. Parker laat in het interview met Vulture namelijk uitschijnen dat de mogelijkheid om een derde film te maken, maar dan zonder Cattrall, nog steeds op tafel ligt. ‘Misschien passen we het verhaal wel aan. Michael (Patrick King, de scriptschrijver van de serie én de films) en ik hebben er nog niet over gepraat, maar dat betekent niet dat we dat niet zullen doen.’

Ik heb nog nooit in mijn leven met iemand publiekelijk ruziegemaakt. Er is géén catfight tussen mij en Kim.

Aan het eind van het interview wil de moeder van drie toch nog even de puntjes op de i zetten over haar zogeheten vete met Cattrall. ‘Er is geen catfight en er is er nooit een geweest. Ik heb nog nooit in mijn leven met iemand publiekelijk ruziegemaakt en ik ben ook niet van zin dat ooit te doen.’

Parker hamert erop dat iedereen bijzonder trots is op wat ze met ‘Sex and the City’ hebben bereikt. ‘Het is Kims recht om haar gedachten met de wereld te delen. Het is wat het is. Maar we hebben meer dan 10 jaar aan iets gewerkt dat me erg na aan het hart ligt. Ik heb me altijd bevoorrecht gevoeld dat ik hieraan mocht meewerken en ik wil niet dat deze situatie de ervaring voor de kijker overschaduwt of verandert omdat het publiek ons nu eenmaal bijzonder dierbaar is.’

Cattrall: ‘Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk’

De iconische tv-reeks ‘Sex and the City’ liep van 1998 tot 2004 op de Amerikaanse zender HBO. In 2008 kreeg de serie een staartje op het witte doek, twee jaar later volgde een tweede film.

Fans smeken al jaren om een derde film, maar eind september vorig jaar werd hun droom doorprikt. Kim Cattrall – Samantha Jones in de serie – liet weten dat het voor haar welletjes is geweest. Cattrall maakte destijds duidelijk dat het haar niet om het geld ging. ‘Ik heb dit afgesloten en ben klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik ben 61, ik moet het nú doen.’

Cattrall beweerde in een interview nooit vriendinnen te zijn geweest met Parker. Die laatste was naar eigen zeggen ‘kapot’ van de bewuste uitspraak.

In eenzelfde adem beweerde de Britse actrice dat zij en Parker nooit vriendinnen zijn geweest. In februari reageerde SJP voor het eerst op de bewuste uitspraak. ‘Ik was er kapot van. Ik was er echt helemaal overstuur van, want zo herinner ik me onze ervaring niet’, aldus Parker. ‘Het is triest. Ik dacht altijd dat deze ervaring ons bond. Het was een professionele ervaring, maar het werd persoonlijk omdat het hier over jaren en jaren van ons leven gaat.

Toen een week later Cattralls broer Christopher onverwacht overleed en de actrice het trieste nieuws op Instagram deelde, reageerde Parker met de woorden ‘Beste Kim, mijn liefde en steun gaat uit naar jou en je familie. En een goede reis aan je geliefde broer. Xx’. Cattrall moest van Parkers steun echter niets weten en maakte dat duidelijk met onderstaande post. Yikes.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.