Home celebs Regi stoot na 12 weken ‘Despacito’ van de troon en heeft zo...

Regi stoot na 12 weken ‘Despacito’ van de troon en heeft zo zijn allereerste nummer 1-hit beet

Ben jij fan van het nummer?

© James Arthur Gekiere / Photo News

Iemand moest het doen, ‘Despacito’, dé zomerhit van 2017 van Luis Fonsi & Daddy Yankee, van de troon stoten. En het is niemand minder dan onze eigenste Regi Penxten die met de eer gaat lopen.

Maar liefst twaalf weken lang stond ‘Despacito’ van Luis Fonsi & Daddy Yankee op nummer één te blinken in de Ultratop. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, moet onze Vlaamse Regi Penxten gedacht hebben. Hij scoort nu met ‘Where Did You Go (Summer Love)’ zijn allereerste nummer 1-hit.

Voor het eerst als soloartiest

Regi haalt nu voor het eerst als soloartiest de nummer één in de Ultratop. In het verleden stond hij wel al vier keer met Milk Inc. (met Linda Mertens aan zijn zijde) op kop. De paradepaardjes waren ‘Walk On Water’ (in 2000), ‘Whisper’ (in 2004), ‘Blackout’ (in 2009) en ‘Storm’ (in 2010).

Zomerliefde

Regi vertelt in Het Nieuwsblad waar zijn nummer 1-hit over gaat: ‘Ik wilde al heel lang eens een liedje maken over een zomerliefde. Over dat post-vakantiegevoel waarin je je afvraagt: wat zou er zijn geworden van dat meisje dat ik op vakantie leerde kennen? Die sfeer moest “Where Did You Go (Summer Love)” oproepen.’

Het koppeltje dat in zijn videoclip figureert, heeft Regi niet zomaar gekozen: ‘Dat Kroatisch koppeltje had op een ander liedje van mij al eens spontaan een video gemaakt. Daarop heb ik hen gevraagd de officiële video bij deze single te maken.’

Op naar de dertien weken, Regi!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zakker ‘Despacito’:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: