Home celebs CUTE: prins Harry vroeg Kate Middletons goedkeuring voor hij trouwde met Meghan...

CUTE: prins Harry vroeg Kate Middletons goedkeuring voor hij trouwde met Meghan Markle

'Harry en Kate zijn bijzonder close. Hij noemt haar de zus die hij nooit had.'

PHOTO NEWS

Voor prins Harry (33) Meghan Markle (36) ten huwelijk vroeg in november vorig jaar, moest hij eerst toestemming vragen aan zijn 92-jarige grootmoeder koningin Elizabeth. Maar ook aan schoonzus Kate Middleton (36) bracht de roodharige prins naar verluidt een bezoekje om haar goedkeuring te krijgen.

‘Kate is de zus die Harry nooit had’

Toen Harry en Meghans relatie serieus werd, wilde hij het koste wat het kost dat ze zijn schoonzus ontmoette, schrijft royaltywatcher Katie Nicholl in Grazia UK.

‘Harry en Kate zijn erg close. Toen ze zich in 2010 verloofde met Harry’s broer William verloofde, noemde hij haar “de zus die hij nooit heeft gehad”. Kate is als een mentor voor Harry en hij wilde haar goedkeuring.’

Kate Middleton en prins Harry tijdens een bezoek aan Bacon’s College in London in 2012.

Naar verluidt verliep de eerste ontmoeting tussen Meghan en Kate bijzonder vlot. Harry stelde de twee aan elkaar voor in november 2016, toen hij en de ‘Suits’-actrice zo’n 4 maanden samen waren.

Toen Meghan naar Londen terugkeerde in januari 2017, schonk ze haar toekomstige schoonzus een dromendagboek.

Geen bedreiging

‘Kate en Meghan verschillen als dag en nacht, maar Williams echtgenote doet heel erg haar best om Meghan op haar gemak te stellen en haar te helpen waar ze kan’, wist een bron Nicholl te vertellen. Meghan zou Kate daar ‘ontzettend dankbaar’ voor zijn.

Kate Middleton en Meghan Markle tijdens de vrouwenfinale van Wimbledon in juni 2018.

De vriendschap tussen de twee schoonzussen zou zich nog volop aan het ontwikkelen zijn, maar één ding is zeker: de hertogin van Cambridge zou zich absoluut niet bedreigd voelen door Harry’s kersverse echtgenote.

‘Vrienden zeggen dat Kate het geweldig vindt dat ze niet meer de hele tijd in de spotlights staat nu Meghan de koninklijke familie heeft vervoegd’, meent Nicholl. De 36-jarige Middleton zou zich naar verluidt vooral op haar gezin willen focussen en low key willen blijven.

Acht handen op één buik

Intussen kunnen de leden van The Royal Fab Four – zoals Kate, William, Harry en Meghan intussen door Britse media werden gedoopt – het bijzonder goed met elkaar vinden.

Kate gaf dan ook meteen haar goedkeuring toen Harry haar vertelde dat hij Meghan ten huwelijk wilde vragen. Kort nadat het nieuws werd bekendgemaakt dat het koppel verloofd was, vertelde Kate dat zij en William ‘laaiend enthousiast’ waren over de verloving.

‘Het is zo’n geweldig nieuws. Een verloving is een gelukzalige periode voor elk koppel en we wensen hen het allerbeste. Ik hoop dat ze ten volle kunnen genieten van dit vreugdevolle moment.

The Royal Fab Four tijdens Commonwealth Day in Westminster Abbey in maart 2018.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.