Home celebs AHA: met deze koninklijke etiquetteregel heeft Meghan Markle het het moeilijkst

AHA: met deze koninklijke etiquetteregel heeft Meghan Markle het het moeilijkst

'Ze vindt het soms echt frustrerend.'

meghan markle
PHOTO NEWS

Van haar nagels in een donkere tint lakken tot Monopoly spelen: er zijn heel wat absurde dingen die Meghan Markle (36) nu ze officieel hertogin van Sussex heet, niet meer mag. Maar één regel vindt prins Harry’s kersverse echtgenote naar verluidt ‘echt frustrerend’.

Volgens verschillende bronnen heeft Meghan Markle (36) het soms knap lastig met de strikte – en vaak compleet belachelijke – regeltjes die ze moet volgen nu ze sinds 19 mei officieel deel uitmaakt van de Britse koninklijke familie.

Zo mag ze geen Monopoly spelen, schaaldieren eten of haar politieke voorkeur laten blijken. ‘Sommige regels die het Britse hof hanteert, vindt Meghan moeilijk te begrijpen‘, vertelt een insider deze week in People Magazine.

‘Meghan vindt dresscode soms frustrerend’

Maar er is een bepaalde regel waar Meghan écht niet bij kan. ‘Ze heeft soms moeite met de dresscode. Zo snapt ze niet goed waarom de koningin verkiest dat vrouwen jurken en rokken dragen.’

Meghan zou prins Harry (33) vaak vragen waarom sommige dingen op een bepaalde manier moeten worden gedaan. ‘Ik denk dat ze het soms wat frustrerend vindt, maar dit is haar nieuwe leven en ze moet ermee leren leven’, klinkt het.

meghan markle

Hoewel de hertogin van Sussex het merendeel van de tijd een jurk of rok draagt, heeft ze haar broeken vooralsnog niet naar de kringloopwinkel gebracht. Zo droeg ze vorige week een zwart pak van Givenchy tijdens een bezoek aan Ierland en werd ze afgelopen weekend op Wimbledon gespot in een witte broek van Ralph Lauren.

Zo te zien volgt Meghan wél de regels wanneer ze in het bijzijn is van koningin Elizabeth (92). Zowel op Trooping The Colour als tijdens het uitje naar Cheshire droeg de ex-actrice een jurk.

Lees ook: