Home celebs OMG: moet acteur Shia LaBeouf naar de gevangenis?!

OMG: moet acteur Shia LaBeouf naar de gevangenis?!

Hij slingerde in een dronken bui racistische opmerkingen naar het hoofd van een agent.

Photo News

De Amerikaanse acteur Shia LaBeouf, bekend van de ‘Transformer’-films, krijgt een jaar voorwaardelijk en moet in agressietherapie. Dat is het verdicht van de rechter na Shia’s wangedrag en arrestatie deze zomer.

Shia’s strafblad wordt stilaan de moeite. De acteur worstelt al een tijdje met een alcoholverslaving en kwam daardoor al een paar keer serieus in de problemen. Zo werd hij in 2014 en 2015 opgepakt wegens openbare dronkenschap. De confrontatie met de politie verliep telkens niet zo vlotjes. De acteur schold de agenten de huid vol en spuwde zelfs naar hen.

Racistische opmerkingen

Shia beloofde eerder al in therapie te gaan voor zijn verslaving, maar zijn goede voornemens duurden niet lang. Deze zomer was het opnieuw prijs. Toen Shia na een avondje uit geen sigaret kreeg van een voorbijganger, ging-ie als een razende tekeer. De politie moest tussenbeide komen, maar Shia probeerde te ontsnappen. Toen ze hem te pakken kregen, schold hij hen uit voor het vuil van de straat en riep hij zelfs racistische opmerkingen naar een agent met een donkere huidskleur.

Excuses

Shia verontschuldigde zich nadien voor zijn wangedrag in een uitgebreide post op Twitter. ‘Dit is een nieuw dieptepunt’, aldus de acteur. ‘Ik schaam me enorm voor mijn gedrag en ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan de agenten. Mijn gebrek aan respect voor autoriteit is problematisch en destructief. Ik worstel al veel te lang met een verslaving. Ik ga hulp zoeken en ik hoop dat iedereen mij mijn fouten kan vergeven.’

Anger management

De acteur verscheen deze week in de rechtbank. Hij kreeg voor de belemmering van de rechtsgang een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar. Dat wil zeggen dat hij nog niet effectief de cel in moet, tenzij hij binnen het jaar opnieuw in de fout gaat. Verder moet hij een geldboete van 2700 dollar betalen en een cursus anger management volgen. De klacht van openbare dronkenschap liet de rechter vallen. Shia liet ook optekenen dat hij dit keer écht iets gaat doen aan zijn verslaving.

Bron: Los Angeles Times

Lees ook: