Home celebs ZIEN: Margot Robbie onherkenbaar als Olympisch schaatskampioene Tonya Harding in de eerste...

ZIEN: Margot Robbie onherkenbaar als Olympisch schaatskampioene Tonya Harding in de eerste teaser voor ‘I, Tonya’

'I, Tonya', gaat vandaag in première op het Filmfestival van Gent en zal later dit jaar in de bioscoop te zien zijn.

Gisteren werd de eerste teaser van ‘I, Tonya’, de biografische film over de Amerikaanse schaatskampioene Tonya Harding op de wereld losgelaten. En wij moesten even twee keer kijken toen we Margot Robbie (27) pirouettes zagen draaien op het ijs.

Fatsuit en gecrepeerd haar

Robbie (27), bekend van de films ‘The Wolf of Wall Street‘ en ‘Suicide Squad‘, onderging een heuse transformatie om Tonya Harding te kunnen spelen. Zo kreeg ze niet alleen gecrepeerd haar, maar ook een fatsuit en een dubbele kin aangemeten.

Aanslag op rivale met hulp van echtgenoot

‘I, Tonya‘ vertelt het verhaal van Tonya Harding (46), een Amerikaanse schaatskampioene die furore maakte in de jaren 80 en 90. Ze staat echter het meest bekend om de aanslag op haar grote rivale Nancy Kerrigan.

In januari 1994 huurde Hardings echtgenoot, Jeff Gillooly, ene Shane Stant in om Kerrigans knie te breken tijdens een trainingssessie voor de Amerikaanse kampioenschappen. Door de blessure moest Kerrigan zich terugtrekken van de wedstrijd en vervolgens werd Harding Amerikaans kampioen.

In 1994 huurde Hardings echtgenoot iemand in om de knie te breken van rivale Nancy Kerrigan zodat die niet kon deelnemen aan de Amerikaanse kampioenschappen en Harding zou winnen. Wat ze ook deed.

Kort na haar overwinning gaf Tonya Harding toe haar echtgenoot te hebben geholpen om de aanslag te verbergen. Ze werd bijna uit het Amerikaanse Olympische team gezet voor de Winterspelen in het Noorse Lillehammer in ’94, maar mocht uiteindelijk toch deelnemen. Harding eindigde op de achtste plaats, Kerrigan ging met een zilveren medaille naar huis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Robbie: ‘Ik had geen idee wie Tonya Harding was’

De Australische Robbie, die 3,5 jaar oud was en in Australië woonde toen het drama zich voordeed, gaf in een interview eerlijk toe dat ze geen idee had wie Tonya Harding was toen ze voor het eerst het script van de biopic las.

Ik dacht dat de scriptschrijver zelf zo creatief was geweest om deze gekke personages en absurde incidenten te verzinnen.

‘Eerlijk gezegd, toen ik het script las, wist ik niet wie Tonya Harding was. Ik dacht dat het een fictief verhaal was en dat onze scriptschrijver Steve Rogers zelf zo creatief was geweest om deze gekke personages en absurde incidenten te verzinnen.’

Robbie acteert in ‘I, Tonya’ aan de zijde van Allison Janney (LaVona Golden, Hardings moeder), Sebastian Stan (Jeff Gillooly, Hardings echtgenoot) en Caitlin Carver (Nancy Kerrigan). De biopic gaat vandaag in première op het Filmfestival van Gent en zal later dit jaar in de bioscoop te zien zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer over Margot Robbie: