Home celebs Non die Katy Perry voor de rechter sleepte, sterft tijdens de rechtszaak

Non die Katy Perry voor de rechter sleepte, sterft tijdens de rechtszaak

‘Je bezorgt mensen alleen maar pijn.’

Katy Perry
Foto: Photo News

Een van de twee nonnen die Katy Perry voor de rechter sleepte, stierf op 89-jarige leeftijd tijdens de rechtszaak. De zusters wilden voorkomen dat Katy Perry hun klooster kocht. Hoe het nu verder moet met de zaak is niet helemaal duidelijk.

In 2015 startte de hele heisa. Een eeuwenoude kloosterorde in Los Angeles zette haar domein te koop. Ooit bestond de orde uit meer dan honderd nonnen, maar dat aantal daalde naar vijf. Omdat het domein veel te groot was, werd het te koop gezet.

Katy Perry was van plan om het klooster te kopen, maar dat was tegen de zin van twee nonnen: Catherine Rose en Rita Callanan. Ze vonden de videoclips van Katy ongepast en ze wilden niet dat de zangeres van ‘I Kissed A Girl’ en ‘Ur So Gay’ haar intrek nam in het gebouw.

Geen stil protest

Nochtans is Katy Perry een gelovig meisje. Ze liet ooit ‘Jesus’ tatoeëren op haar pols én ze zong een hymne, maar ook dat kon de zusters niet overtuigen. Dat lieten ze openlijk weten door het gebouw (zonder toestemming van het Vaticaan of het aartsbisdom) te verkopen aan Dana Hollister, een lokale onderneemster die van plan was het klooster om te bouwen tot hotel.

Dat was dan weer sterk tegen de zin van de aartsbisschop. Die liet weten dat hij het laatste woord had over de verkoop. Op zijn beurt sleepte hij de nonnen voor de rechter. Al snel werd de verkoop nietig verklaard en kregen zowel de katholieke kerk als Katy Perry een schadevergoeding van 10 miljoen dollar (zo’n 8,12 miljoen euro). Dana Hollister moest zichzelf failliet verklaren.

Stop ermee

Toch lieten de twee nonnen zich niet doen en de strijd werd voortgezet. In het laatste interview dat de zusters gaven, wendde Catherine Rose, de non die tijdens de rechtszaak stierf, zich rechtstreeks tot Katy Perry: ‘Stop ermee. Je bezorgt mensen alleen maar pijn.’

De aartsbisschop betreurt haar dood. Volgens hem diende zuster Catherine Rose de kerk met jarenlange toewijding. ‘Vandaag herinneren we haar leven met dankbaarheid’.

Hoe het verder moet met de rechtszaak nu zuster Rose gestorven is, is nog niet duidelijk.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.