Home celebs HUH: Colin Firth dient een klacht in tegen ‘stalker’ van echtgenote… die...

HUH: Colin Firth dient een klacht in tegen ‘stalker’ van echtgenote… die haar minnaar bleek te zijn

Van een plottwist gesproken!

PHOTO NEWS

Het is hommeles ten huize Firth. ‘Bridget Jones’-acteur Colin Firth (57) diende een tijdje terug een klacht in tegen ene Marco Brancaccia, een jeugdvriend en de vermeende stalker van zijn Italiaanse echtgenote Livia Giuggioli (48). Al bleek de vork al snel heel anders in de steel te zitten: Giuggioli geeft nu toe dat ze een affaire had met Brancaccia.

Life imitates art, luidt het gezegde. Maar de situatie waarin acteur Colin Firth zich momenteel bevindt, tart alle verbeelding en leest als het scenario van een film.

Toen de 57-jarige Brit, bekend van films als ‘The English Patient’, ‘Love Actually’, ‘A Single Man’ en ‘The King’s Speech’ (waarvoor hij een Oscar won), een tijdje geleden ontdekte dat zijn echtgenote, de 48-jarige filmregisseur en -producent Livia Giuggioli, werd lastiggevallen door ene Marco Brancaccia diende hij een klacht in wegens stalking. Brancaccia zou Giuggioli maandenlang hebben belaagd met dreigtelefoons, foto’s en sms’jes.

Giuggioli: ‘Ja, ik had een affaire met Marco’

De 55-jarige Italiaan, die Firths echtgenote al kent sinds z’n jeugd, liet het daar niet bij en trok naar de pers met zijn kant van het verhaal. Brancaccia beweert nu dat hij z’n jeugdvriendin helemaal niet stalkte, maar dat ze van 2015 tot 2016 een affaire hadden. Firths echtgenote heeft Brancaccia’s bewering intussen bevestigd in een statement via de woordvoerder van haar man.

Enkele jaren geleden zouden Giuggioli en Firth hebben beslist in alle stilte uit elkaar te gaan. ‘Tijdens die periode begon Livia een relatie met Marco. Intussen zijn Colin en Livia weer bij elkaar’, leest het statement nu.

‘Stalker’ Brancaccia: ‘Livia wilde Colin voor mij verlaten’

‘We hadden een relatie. Ze wilde Colin voor mij verlaten’, vertelde Brancaccia over de zaak aan de Britse krant The Times. ‘Mijn zogeheten “stalking” bestond uit twee berichten via WhatsApp nadat ze onze relatie had beëindigd in juni 2016 en een e-mail.’

De bewuste e-mail was echter niet geadresseerd aan Giuggioli, wel aan Firth. ‘Ik schreef een e-mail naar Colin over mijn relatie met Livia, waar ik nu spijt van heb. Daarop diende ze een klacht in voor stalking uit schrik dat ik alles wat ze aan mij  onthulde over haar huwelijk en haar werk publiek zou maken.’ Brancaccia beweert dat Firths echtgenote hem tijdens hun relatie honderden liefdesberichten, foto’s, video’s en zelfs een dagboek stuurde.

Marco vertelde in zijn mail aan Colin in geuren en kleuren over zijn affaire met Livia. Het was duidelijk zijn doel om Colin te vernederen.

‘Marco vertelde in zijn mail aan Colin in geuren en kleuren over zijn affaire met Livia. De mail was bijzonder gedetailleerd. Marco wilde Colin duidelijk vernederen en kwetsen‘, vertelde een vriend van Firth aan The Daily Mail.

Volgens diezelfde vriend confronteerde Firth zijn echtgenote met de bewuste e-mail, ‘maar hij is de man die hij is en wist hij steeds zijn waardigheid te bewaren tijdens deze moeilijke periode.’

Giuggioli: ‘Ik leefde in angst’

De Firths hebben nooit gewild dat deze zaak aan het licht kwam. Verschillende media hebben het nieuws opgepikt nadat er rechtsdocumenten waren gelekt’, meent de woordvoerder van de ‘Love Actually’-ster. In de aanklacht tegen Brancaccia staat te lezen dat Giuggioli in angst leefde vanwege de stalking en dat ze dacht dat ze werd gevolgd, schrijft de Italiaanse krant La Repubblica nu.

Firth en Giuggioli gaven elkaar het jawoord in 1997 en hebben samen twee zonen, Luca (17) en Matteo (bijna 15). Het gezin pendelt tussen Londen en Umbrië. De Britse acteur startte met lessen Italiaans kort nadat hij zijn echtgenote had ontmoet en spreekt de taal intussen vloeiend. Ondanks Giuggioli’s affaire houdt hun huwelijk nog steeds stand.

Firth heeft nog een derde kind met de Canadees-Amerikaanse actrice Meg Tilly, met wie hij samen was van 1989 tot 1994. Hun zoon William is intussen 28 jaar.

Nog meer nieuws uit Hollywood: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.