Home celebs Morgan Freeman (80) wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Morgan Freeman (80) wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Maar liefst 8 vrouwen zeggen dat ze het doelwit waren van de bekende acteur.

Photo News

Verschillende vrouwen betichten de bekende Amerikaanse acteur Morgan Freeman (80) van grensoverschrijdend gedrag. Hij zou zich bij acht vrouwen schuldig gemaakt hebben aan seksueel getinte opmerkingen of ongewenste aanrakingen.

Nieuwszender CNN sprak met 16 vrouwen die Morgan Freeman beschuldigen van seksueel ongewenste intimiteiten. Daarvan verklaren 8 ervan dat ze zelf het doelwit waren, en de andere 8 waren getuige van het ongepast gedrag van de Amerikaanse steracteur.

Twee vrouwen getuigen meer in detail over wat er zich afspeelde tussen hen en Morgan. ‘Hij probeerde verschillende keren mijn rok omhoog te trekken en vroeg of ik een slipje droeg’, vertelt een productie-assistente die in 2015 voor de film ‘Going In Style’ samenwerkte met Morgan. ‘Hij stopte pas toen een andere acteur hem terechtwees.’ Hij raakte haar zonder dat zij het wou aan, zo wreef hij over haar onderrug, en hij gaf voortdurend commentaar over haar lichaam.

‘Opmerkingen over ons uiterlijk’

Een medewerkster van de film ‘Now You See Me’ doet ook haar verhaal van in 2012 uit de doeken. ‘Hij maakte voortdurend opmerkingen over ons uiterlijk‘, aldus de vrouw. ‘We wisten als hij in de buurt was dat we geen topje moesten dragen met een diepe decolleté of andere nauw aansluitende kledij.’ De vrouwen wilden hier niks over zeggen omdat ze bang waren om hun job te verliezen. Ook een journaliste van de CNN, die op dat moment zes maanden zwanger was, vertelt dat Morgan ongepaste opmerkingen gaf tijdens haar interview met de man. En zo zijn er nog tal van getuigenissen over vuile opmerkingen, ongemakkelijke massages of rare blikken van medewerkers van de acteur.

Naast de beschuldigingen van deze vrouwen, kreeg CNN van verschillende anderen die met Morgan samenwerkten te horen dat hij super professioneel blijft in alle omstandigheden en dat ze nooit opmerkten dat hij hen of iemand anders lastig viel. Voorlopig reageerden noch Morgan Freeman noch zijn management op de aantijgingen.

Morgan Freeman is een van de grootste sterren uit Hollywood. Hij draait al bijna vijftig jaar mee in de filmindustrie, speelde mee in de beste films zoals ‘Shawshank Redemption’, won een Oscar en wordt door iedereen op handen gedragen.

Lees ook: