Home celebs Meters en peters van Meghan Markle en prins Harry’s zoon Archie onthuld

Meters en peters van Meghan Markle en prins Harry’s zoon Archie onthuld

De kleine Archie werd in mei vorig jaar geboren, maar zijn doopmeters en -peters bleven tot nu toe een goed bewaard geheim.

archie
© Getty Images

Archie Harrison Mountbatten-Windsor zag op 6 mei 2019 het levenslicht, maar de namen van zijn doopmeter(s) en -peter(s) werden nooit vrijgegeven. Tot nu. The Sunday Times wist te achterhalen welke drie belangrijke personen in hun leven Prins Harry (35) en Meghan Markle (38) uitkozen als godmother en -father voor hun intussen 8 maanden oude zoon.

Toen prins Harry en Meghan Markle in juli vorig jaar hun zoon Archie lieten dopen in Windsor Castle, lieten ze weten de doopouders van hun zoon niet te onthullen.

The Sunday Times, de zondageditie van de Britse krant The Times, zegt nu te weten wie de hertog en hertogin van Sussex uitkozen als meter en peter voor hun zoon die op 6 mei 2019 het levenslicht zag.

View this post on Instagram

This morning, The Duke and Duchess of Sussex’s son, Archie Harrison Mountbatten-Windsor was christened in the Private Chapel at Windsor Castle at an intimate service officiated by the Archbishop of Canterbury, Justin Welby. The Duke and Duchess of Sussex are so happy to share the joy of this day with members of the public who have been incredibly supportive since the birth of their son. They thank you for your kindness in welcoming their first born and celebrating this special moment. Their Royal Highnesses feel fortunate to have enjoyed this day with family and the godparents of Archie. Their son, Archie, was baptised wearing the handmade replica of the royal christening gown which has been worn by royal infants for the last 11 years. The original Royal Christening Robe, made of fine Honiton lace lined with white satin, was commissioned by Queen Victoria in 1841 and first worn by her eldest daughter. It was subsequently worn for generations of Royal christenings, including The Queen, her children and her grandchildren until 2004, when The Queen commissioned this handmade replica, in order for the fragile historic outfit to be preserved, and for the tradition to continue. Photo credit: Chris Allerton ©️SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het lijkt erop dat de roodharige prins en de voormalige actrice, die na de #Megxit in Canada vertoeven, drie personen aanduidden die hen – en dan vooral Harry – bijzonder nauw aan het hart liggen.

Alexandra Shân ‘Tiggy’ Pettifer

Een van hen is Alexandra Shân Pettifer, Tiggy voor de vrienden. Pettifer – die tot haar huwelijk in 1999 door het leven ging als Tiggy Legge-Bourke – was William en Harry’s nanny van 1993 tot 1999.

Hoewel ze in 1999 ontslag nam nadat ze trouwde, zou de 54-jarige Tiggy nog steeds bijzonder close zijn met de broers op wie ze jarenlang babysitte. Zo zijn Harry en William peter van haar zonen Fred en Tom.

De voormalige nanny was niet alleen aanwezig op Meghan en Harry’s huwelijk in 2018, maar ook op het doopsel van Archie in juli vorig jaar in Windsor Castle.

Links: Tiggy Pettifer (toen nog Legge-Bourke) met prins Harry en zijn vader prins Charles in 1993, rechts: Pettifer en zoon Tom op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle in 2018.

Charlie van Straubenzee

Als eerste peter kozen de ouders van Archie voor Charlie van Straubenzee, Harry’s beste vriend sinds z’n 8ste. De twee leerden elkaar kennen op de lagere school en zijn sindsdien onafscheidelijk.

Jarenlang waren ze de meest begeerde vrijgezellen van de Britse jetset, maar dat veranderde toen Harry in 2016 Meghan ontmoette en Charlie videografe Daisy Jenks. De twee huwden net als Harry en Meghan in 2018.

Thomas van Straubenzee, de oudere broer van Charlie, is niet alleen een goede vriend van Harry’s broer William, maar ook de peter van Williams dochter prinses Charlotte.

Charlie van Straubenzee en Daisy Jenks op hun huwelijk in 2018 dat werd bijgewoond door de toen pas gehuwde prins Harry en Meghan Markle.

Mark Dyer

De tweede peter is Mark Dyer, een voormalige assistent en bewaker van Harry’s vader prins Charles. De 53-jarige Dyer werd een mentor en goede vriend van Harry en William nadat hun moeder, prinses Diana, stierf in 1997.

Volgens bronnen was het Dyer die Harry mee op safari nam tijdens een bezoek aan Botswana kort na Diana’s dood. Hoewel hij al jaren niet meer voor de koninklijke familie werkt, bleef hij een mentor voor Harry.

Dyer is eigenaar van twee pubs waar de roodharige prins kind aan huis is. Harry zou Meghan in het prille begin van hun relatie verschillende malen mee op date hebben genomen naar Dyers pubs.

Dyers zoon Jasper is Harry’s petekind en fungeerde als bruidsjonker voor zijn huwelijk in 2018.

Links: Mark Dyer en Jack Brooksbank (de echtgenoot van Harry’s nicht prinses Eugenie) op Harry en Meghans huwelijk in 2018, rechts: prins Harry op Dyers huwelijk met de Texaanse Amanda Kline in 2010.

Of er nog peters en/of meters werden aangeduid door de ouders van Archie en wie dat moge zijn, is niet bekend.

Lees ook: