Home celebs AHA: dit zat er dus in de doos die Melania Trump aan...

AHA: dit zat er dus in de doos die Melania Trump aan Michelle Obama overhandigde net voor Trumps inauguratie

'Ik dacht: wat moet ik hiermee?'

Isopix

In haar eerste televisie-interview sinds ze First Lady af is, praat Michelle Obama (54) met tv-host Ellen DeGeneres over het cringeworthy moment waarop Melania Trump haar een turkooise doos van Tiffany & Co. overhandigde op de dag van Donald Trumps inauguratie vorig jaar.

Rewind naar 20 januari vorig jaar: Donald Trump wordt ingehuldigd als 45ste president van de Verenigde Staten. Van de bewuste dag onthouden we niet zozeer Trumps eedaflegging of de speech die daarop volgde, maar wél het moment waarop hij samen met zijn eega Melania op het Witte Huis arriveert.

Hashtag awkward

Trump vindt het niet nodig om op zijn echtgenote te wachten – of haar uit de auto te helpen of arm in arm de trappen op te lopen – om toenmalig Amerikaans president Barack Obama en diens vrouw Michelle te ontmoeten. Melania wandelt dan maar in haar eentje de trap op, met een turkooise doos van juwelenlabel Tiffany & Co. in haar handen.

Het moment waarop ze het geschenk aan haar voorgangster overhandigt, kan niet anders omschreven worden dan cringeworthy. De toenmalige First Lady weet duidelijk niet goed wat ze met de doos moet aanvangen.

Er is niet meteen iemand van de staff die het cadeau uit haar handen neemt en tot overmaat van ramp moet het viertal nog snel poseren voor de horde fotografen voor ze het Witte Huis binnengaan. Like we said: gênant. Gelukkig snelt Michelles echtgenoot haar te hulp en bezorgt hij de doos aan een staflid. Herbeleef het legendarische moment hier:

‘Ik dacht: wat moet ik hiermee?’

‘Wel, je moet het protocol volgen. Het is zoals een staatsbezoek, dus ze zeggen je op voorhand wat je moet doen en waar je moet staan’, herinnert Michelle Obama zich het moment op de schoot bij Ellen DeGeneres. ‘Het was helemaal niet voorzien dat ik een cadeau zou krijgen, dus ik had zoiets van: oké…’

Het was helemaal niet voorzien dat ik een cadeau zou krijgen, dus ik had zoiets van: oké…

Obama vertelt de tv-host wat er toen exact door haar hoofd ging. ‘Ik dacht: wat moet ik met dit cadeau doen? Niemand neemt de doos uit mijn handen, dus moet ik er dan maar mee op de foto? Gelukkig hielp mijn echtgenoot me uit de nood.’

De 54-jarige Obama onthult in haar interview met DeGeneres ook eindelijk wat er in de doos van Tiffany & Co. zat. ‘Het was een prachtige fotokader.’ Halleluja, nu kunnen we weer op beide oren slapen.

De volledige passage van Michelle Obama bij ‘The Ellen DeGeneres Show’ is morgen op de buis te zien.

Nog meer memorabele Ellen-interviews: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.