Home celebs NOSTALGIE: Mathias Coppens ziet zijn eerste grote liefde na 25 jaar terug

NOSTALGIE: Mathias Coppens ziet zijn eerste grote liefde na 25 jaar terug

'Al na dag één wist ik dat ik verliefd was. Ik ben in mijn leven nog nooit zo verliefd geweest als toen op Bella.'

Mathias Coppens (39) kennen we vooral als de waaghals/kluns uit het VTM-programma ‘Het Lichaam van Coppens’. Maar hij startte zijn carrière als 13-jarig ventje in de film ‘De Wereld van Ludovic’. Hij was toen – in de film én in reallife – smoorverliefd op zijn tegenspeelster Bella van Meel, maar dat durfde hij nooit tegen haar te zeggen. Daarom zorgt Steven Van Herreweghe voor een reünie.

De carrière van Mathias Coppens startte in 1993 met de film ‘De Wereld van Ludovic‘. De film gaat over twee tieners die verliefd worden en daarom van huis weglopen. Mathias kreeg de hoofdrol en de Nederlandse Bella van Meel mocht in de huid van zijn tegenspeelster kruipen. In de film werden de twee verliefd op elkaar, maar ook in het echte leven kreeg Mathias vlinders in zijn buik.

‘Al na dag één wist ik dat ik verliefd was. Ik ben in mijn leven nog nooit zo verliefd geweest als toen op Bella, maar dat ik heb ik haar nooit durven zeggen’, klinkt het bij Mathias. Hoog tijd om daar verandering in de brengen, dacht Steven Van Herreweghe. Want in zijn programma ‘Van Algemeen Nut‘ brengt hij de twee oude bekenden opnieuw samen.

Naaktscène

De opnames voor de film herinnert Mathias zich nog alsof het gisteren was. ‘Ik hoefde twee maanden niet naar school en was verliefd.’ Maar in de film zat ook een naaktscène en dat was niet altijd even makkelijk voor het 13-jarig ventje. ‘Ik had zoveel schrik om die scène te spelen, want Bella moest mij uitkleden en daarna moesten we naakt naast elkaar liggen’, vertelt hij verder.

Mathias heeft geen spijt van zijn onbeantwoorde liefde, maar vanavond mag hij het wel aan Bella uitleggen in ‘Van Algemeen Nut’.

Zo ziet Bella er anno 2018 uit.

© VRT

‘Van Algemeen Nut’ is vanavond om 20u35 te zien op Eén.

Lees ook: