https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Maitreyi Ramakrishnan vraagt op Twitter om haar naam juist uit te spreken:...

Maitreyi Ramakrishnan vraagt op Twitter om haar naam juist uit te spreken: ‘Ik vraag om respect’

'Je naam is belangrijk. Het is een groot deel van je identiteit', aldus de 'Never Have I Ever'-actrice in het spraakbericht.

Maitreyi-Ramakrishnan
© Netflix

Maitreyi Ramakrishnan (19) is trots op haar naam en dat zullen we geweten hebben. De ‘Never Have I Ever’-actrice vraagt met een emotionele spraakboodschap op Twitter om haar naam correct uit te spreken.

Netflix lanceerde onlangs het tweede seizoen van ‘Never Have I Ever’ – bingewatchen die handel! – en dat betekent dat de cast weer in de kijker komt te staan. Maitreyi Ramakrishnan, aka Devi, maakt van die gelegenheid gebruik om – letterlijk! – van zich te laten horen op Twitter. Op het platform laat ze weten dat ze regelmatig geconfronteerd wordt met mensen die haar naam verkeerd uitspreken en dat een aantal critici haar zelfs aanraadden om haar naam te veranderen.

Eén juist antwoord

In het spraakbericht legt ze uit waarom het zo belangrijk is om iemands naam correct uit te spreken. ‘Ik heb dit bericht zeker 5000 keer opnieuw opgenomen omdat er zoveel over te zeggen valt’, begint ze het bericht. ‘Namen zijn zó belangrijk. Het is een groot deel van je identiteit, dat is ook bij mij het geval. Daarom hou ik enorm veel van mijn naam. En mensen durven weleens te zeggen dat ik zelf niet weet hoe ik mijn naam moet uitspreken. Maar dat weet ik wél. Het is míjn naam. Er is maar één juist antwoord, en dat antwoord is het mijne. Het zou geen discussiepunt mogen zijn.’

‘Vroeger zei ik wel vaker “whatever“, omdat ik dacht dat het ongemakkelijk is om mensen te verbeteren en te vragen om mijn naam correct uit te spreken. Maar dat is het niet’, gaat ze verder. ‘Ik vraag om respect. We willen helemaal niet dat onze naam bewerkt wordt, maar soms lijkt het alsof we dat wel moeten aanvaarden, en dat suckt. Daarom vraag ik voortaan tijdens een interview of ontmoeting met vreemden altijd om mijn naam te respecteren. Dat kost veel energie, maar is zó belangrijk.’

Ze sluit het spraakbericht af door haar naam correct uit te spreken. Op die manier hoopt ze dat er in de toekomst meer respect voor getoond zal worden én dat ze anderen kan aanmoedigen om ook fier te zijn op hun naam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: