https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Maggie De Block doorprikt taboe rond obesitas: ‘Ik ben meer dan gewoon...

Maggie De Block doorprikt taboe rond obesitas: ‘Ik ben meer dan gewoon iemand die dikker is’

Inspirerende woorden!

Maggie De Block
© Photo News

In het programma ‘Taboe’ drijft Philippe Geubels elke week de spot met een groep mensen met wie je doorgaans niet lacht. Gisteren stond een groep met obesitas in de spotlights. Maar wat vindt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) over het taboe rond zwaarlijvigheid? Qmusic vroeg het haar op de man af.

In de laatste aflevering van ‘Taboe‘ stonden gisteravond mensen met obesitas centraal. Naar aanleiding van dat programma belden Qmusic-dj’s Sam De BruynHeidi Van Tielen en Wim Oosterlinck met minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). De minister krijgt wel vaker commentaar over haar gewicht en daarom polsten de radiostemmen naar haar mening over het taboe rond obesitas.

‘Ik heb een persoonlijkheid’

Wat blijkt? Maggie De Block laat zich niet zomaar doen en heeft een kant-en-klaar antwoord voor iedereen die commentaar op haar gewicht heeft. ‘Ik ben meer dan gewoon iemand die dikker is. Ik ben iemand, ik ben een persoon, ik heb een persoonlijkheid. En ja, kijk daar dan eens naar’, vertelde ze op Qmusic.

‘Ik ga de keuzes in mijn leven niet laten bepalen door het feit dat ik groter en dikker ben dan de rest. Ik heb de man die ik wilde, ik heb de carrière die ik wilde, ik heb de kinderen die ik wilde en ik heb heel veel vrienden die niet naar de verpakking kijken maar wel naar de inhoud.’ Liefste Maggie, dat is gesproken, als je het ons vraagt!

Lees ook: