Home celebs COOL: het Louvre organiseert ‘APESHIT’-rondleiding

COOL: het Louvre organiseert ‘APESHIT’-rondleiding

Je komt langs alle kunstwerken die te zien zijn in de gelijknamige clip van Beyoncé en Jay Z!

© YouTube

Het Louvre heeft een rondleiding samengesteld langs de kunstwerken uit de nieuwe ‘APESHIT‘-video van Beyoncé en Jay-Z. De tour voert je langs 17 meesterwerken en duurt zo’n 90 minuten. Waar wacht je nog op? Boek dat ticket naar Parijs!

Enkele weken geleden dropten Beyoncé (36) en haar rapper-hubby Jay-Z (48) geheel onverwacht hun gezamenlijke album ‘Everything Is Love’. Ze versterkten hun positie als hét powerkoppel van de muziekindustrie met een bijbehorende video voor de single ‘APESHIT‘, opgenomen in het Louvre in Parijs.

‘APESHIT’-rondleiding

Bey en Jay overtroffen zichzelf door de exclusieve locatie te strikken voor hun nieuwste clip. Maar ook het Louvre pikt een graantje mee van de wereldwijde media-aandacht. Het Parijse museum organiseert voortaan een ‘APESHIT’-rondleiding, zodat fans alle kunstwerken uit de video kunnen bewonderen.

De rondleiding begint bij het marmeren beeld Nikè van Samothrake en eindigt aan het schilderij Portrait d’une negresse van Marie-Guillemine Benoist. Het laatste kunstwerk kreeg bijzondere aandacht van het koppel, omdat het een van de weinige pre-20e-eeuwse schilderijen is waarop een zwarte vrouw niet als slaaf is afgebeeld. Queen B en Jay reconstrueerden zelfs een moderne versie van het tafereel in hun video.

Verder houdt de rondleiding van anderhalf uur ook halt aan de Grote Sfinx van Tanis en uiteraard Leonardo da Vinci’s Mona Lisa. Op de website van het Louvre vind je een overzicht van de 17 kunstwerken die de revue passeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: