Home Lifestyle Boeken Louis Talpe schrijft een kinderboek

Louis Talpe schrijft een kinderboek

Wat kan die man eigenlijk niet?!

Photo News

We wisten allemaal al dat Louis Talpe (36) een straffe acteur is en een topatleet, maar nu blijkt dat de knapste man van Vlaanderen ook nog eens kan schrijven. Hij bracht zopas zijn eerste kinderboek ‘Paniek om Amerigo’ uit.

Louis Talpe die momenteel elke maandagavond te zien is in ‘Spitsbroers’ op VTM kroop in zijn pen en hij schreef het pareltje ‘Paniek om Amerigo’. De acteur werd gecontacteerd door de multinational Unilever. ‘Ik heb mezelf nooit als schrijver gezien en ik was het ook nooit van plan’, zegt Louis tegen Het Laatste Nieuws. ‘Het kwam ineens op mijn weg en ik dacht: let’s do this!’

Paarden

Het is een boek voor kinderen en het verhaal gaat over paarden. ‘Ik vond het best moeilijk om een boek voor kinderen te schrijven’, vertelt Louis. ‘Hoe gek mocht het zijn? Eén ding wist ik zeker: het moest sowieso over paarden gaan, want onze familie had altijd paarden.’ Amerigo is in Nederland de naam van het paard van Sinterklaas.

Gratis

Het boek werd gedrukt op 150.000 exemplaren, dat is drie keer zoveel als een thriller van Aspe. ‘Ik sta niet stil bij die cijfers’, zegt Louis bescheiden. ‘Ik hoop gewoon dat ik kinderen kan aanzetten tot lezen.’ Het boek ligt in de schoolbibliotheken en je krijgt het gratis in alle Carrefour Market en Carrefour Hyper vestigingen bij aankoop van 12 euro. Allen naar de supermarkt!

Bron: HLN

Lees ook: