Home celebs Louis Talpe: ‘na twee dagen zonder sport word ik zot’

Louis Talpe: ‘na twee dagen zonder sport word ik zot’

Wat een lichaam!

Instagram @louistal
Elke maandagavond zien we Louis Talpe als presentator van  'Eeuwige Roem' op VIER. Het scheelde niet veel of Louis was zelf een topsporter geweest. Verliezen staat niet in zijn woordenboek. 'Ik wil altijd als eerste over de finish komen of het winnende doelpunt scoren. Ik hou ontzettend van competitie, dat drijft mij tot het uiterste. Vroeger kon ik dan ook heel slecht tegen mijn verlies, maar met ouder te worden, heb ik dat toch al leren relativeren.'

Louis Talpe nam de fakkel van Bruno Wyndaele over als presentator van 'Eeuwige Roem'. Hij zal samenwerken met topsporters zoals Kevin Van der Perren, Elke Clijsters, Bart Wellens en Aagje Vanwalleghem. Samen zullen ze strijden om de eeuwige roem. Louis stond ooit zelf op een topniveau maar door een ongeluk is daar jammer genoeg een einde aan gekomen. 

Ik reed paard bij de junioren op internationaal niveau, maar 15 jaar geleden kwam daar een einde aan. Ik raakte betrokken bij een verkeersongeval.

Hij stond toen voor een zeer moeilijke keuze: ruitersport of school. Uiteindelijk heeft hij voor de optie school gekozen. 

Geen sportcarrière voor Louis, maar wanneer hij een gaatje vrij heeft in zijn agenda, is sport nooit ver weg.

Dat partijtje voetbal op zaterdagnamiddag is heilig voor mij.

Wat een lichaam 

Wanneer Louis zijn wasbordje laat zien, dan krijgen veel vrouwen in Vlaanderen het spontaan heet. Wat een lichaam! Maar wat doet hij daar zoal voor?

Alle sporten die je buiten kan beoefenen, zoals lopen en windsurfen, maken me gelukkig. Maar als ik iets moet kiezen, ga ik voor voetbal.

Hij vindt het samenwerken om je doel te bereiken zo leuk aan voetbal. Binnenkort zien we hem dan ook terug in 'Spitsbroers' op VTM. Daar kan hij zijn werk en hobby goed combineren. Maar in zijn vrije tijd gaat hij ook nog lopen. Een maand geleden liep hij nog een triatlon in Duitsland. Wauw! 

Gezond laagje frietjes

Hij heeft het lijf van een sportman, maar leeft hij ook zo? 'Ik drink ik elk geval niet veel alcohol, ik heb daar weinig nood aan, maar mijn dieet kan veel beter.'

Met een buikje zou de presentator niet kunnen leven, maar hij wil ook niet overdrijven met al dat sporten.

Een sixpack heb ik bijvoorbeeld nooit gehad: die ligt in mijn geval begraven onder een gezond laagje frietjes met mayonaise.

Mega Toby 

Louis blijft in de eerste plaats acteur. 'Ik vond het een mooie ervaring en ik ben de makers heel dankbaar dat ik het heb mogen doen, maar ik zie me niet heel snel opnieuw presenteren.' 

Hij is dan ook druk bezig met de opnames van het tweede seizoen van 'Spitsbroers' – en wie weet waar zien we hem daarna. 

Mega Toby is een deel van mijn leven waarop ik met bijzonder veel plezier terugkijk, maar het is een afgesloten hoofdstuk. Ik sta intussen al zoveel verder en ik ben niet meer dezelfde persoon als 10 jaar geleden.

Bron: Story

Lees ook: