Home celebs ‘Dwing je kind niet tot affectie’, zegt An Lemmens. Dit denken jullie...

‘Dwing je kind niet tot affectie’, zegt An Lemmens. Dit denken jullie ervan.

Mag je je kind opleggen haar grootouders een kus te geven? An Lemmens vindt van niet, en een groot deel van jullie is het met haar eens.

An Lemmens is een mama met een mening en die uit ze graag op Instagram. Maandagavond deelde ze een afbeelding waarop ‘No forced affection’ te lezen staat. De VTM-presentatrice vindt dat je je kind zelf moet laten beslissen wanneer het knuffels, kusjes en andere vormen van affectie geeft. Het overgrote deel van jullie blijkt met haar eens te zijn.

Hun lichaam, hun keuze?

Het onderwerp is duidelijk een discussie waard. Dat is te merken aan de reacties op Facebook en Instagram op ons artikel over Ans post. Sommigen vinden een kus of knuffel bij een begroeting – bijvoorbeeld van de grootouders – een vorm van beleefdheid en respect, terwijl een handje of een highfive voor anderen even goed is. De ene vindt dat we onze kinderen tegenwoordig te veel vrijheid geven, de ander oppert dat een kind net zo goed als een volwassene mag kiezen wat hij of zij al dan niet leuk vindt.

Maar de cijfers liegen niet: volgens onze Instagram-poll is 70% van jullie het met de presentatrice eens, 30% oneens*. De ja-stemmers vinden dat een kind baas is over zijn of haar lichaam en dat je als ouder statements zoals ‘Geef oma eens een kus’, ‘Geef je nonkel een knuffel’ en ‘Ik ga je kietelen’ best vermijdt. Iets minder dan een derde vindt dit overdreven. Het is alleszins iets om over na te denken, toch?

Enkele lezeressen dachten erover na en lieten hun mening horen in onze comments. Dit hadden zij te zeggen.

* 1.100 stemmen uitgebracht
1 / 11
Sabine
Marga
Ilse
An
Helena
Lauren
Kimberley
Sylvia
Nathalie
Sabine
Sabine

Marga
Marga

Ilse
Ilse

An
An

Helena
Helena

Lauren
Lauren

Kimberley
Kimberley

Sylvia
Sylvia

Nathalie
Nathalie

Lees ook: