Home celebs WOW: Kim Kardashian brengt Donald Trump een bezoekje in het Witte Huis

WOW: Kim Kardashian brengt Donald Trump een bezoekje in het Witte Huis

De realityster trekt zich het lot aan van een 62-jarige oma die een levenslange gevangenisstraf uitzit.

Kim Kardashian bracht een bezoekje aan president Donald Trump om te praten over de hervorming van het gevangeniswezen. Ze vroeg daarbij ook de vrijlating van een 62-jarige vrouw die momenteel een levenslange celstraf uitzit voor geweldloze drugsfeiten.

Toegegeven, het is een bezoekje dat we misschien niet meteen verwacht hadden van realityster Kim Kardashian, maar op de foto zien we haar wel degelijk in het presidentiële gezelschap van Donald Trump in de Oval Office. De aanleiding van deze toch wel bijzondere meeting? De 62-jarige Alice Marie Johnson. De vrouw zit namelijk al meer dan 20 jaar in de cel voor haar betrokkenheid bij een drugssmokkelnetwerk. Ze kreeg daarvoor levenslang, zonder enige kans op vervroegde vrijlating.

Gevolg van een neerwaartse spiraal

Kim hoorde haar verhaal voor het eerst via een reportage op televisie en reageerde verbijsterd op Twitter dat de situatie oneerlijk was. De vrouw verloor eerder haar job bij FedEx door een gokverslaving, had een scheiding achter de rug, zorgde alleen voor vijf kinderen en verloor daarbovenop haar jongste zoon bij een motorongeval. Uit wanhoop en om snel geld te verdienden, raakte ze betrokken bij een drugsnetwerk. Kim, inclusief haar legertje advocaten, zette zich sindsdien in voor de vrijlating van de vrouw én dat via een gratieverlening door de Amerikaanse president Donald Trump.

Hulp van Trumps schoonzoon

Aangezien je niet zomaar een afspraakje kan regelen met de heer Trump, richtte Kim zich eerst tot Jared Kushner, de man van Trumps dochter Ivanka. Gevangenishervorming is dan ook een onderwerp dat Kushner nauw aan het hart ligt. Zijn vader Charles bracht namelijk een jaar door in een federale gevangenis (2005-2006) wegens beschuldigingen van belastingontduiking en illegale campagnebijdragen. Die ervaring heeft dan ook zijn stempel gedrukt op de jonge Kushner, die jarenlang een portemonnee bij zich droeg die zijn vader voor hem had gemaakt terwijl hij in de gevangenis zat. Toen hij senior adviseur bij het Witte Huis werd, zweerde hij een hervorming van het strafrecht door te voeren.

Het gesprek duurde naar verluidt een uurtje, waarna Kim de Amerikaanse president op Twitter bedankte voor de ontvangst. Of Trump de 62-jarige vrouw al dan niet gratie zal verlenen, is nog niet duidelijk. Johnson zou eerder namelijk al drie keer gratie hebben gevraagd aan voormalig president Barack Obama, zonder resultaat.

Tekst: Chloë Foubert

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.