Home celebs Karen Damen krijgt te maken met nepprofiel: ‘Iemand troggelt geld af van...

Karen Damen krijgt te maken met nepprofiel: ‘Iemand troggelt geld af van mensen onder mijn naam’

Verschillende fans van de zangeres zijn al geld kwijt.

Karen Damen
Instagram: karendamen

Karen Damen heeft haar volgers via Instagram laten weten dat er iemand in haar naam een nepprofiel heeft aangemaakt. Het is helaas niet de eerste keer, maar de persoon in kwestie wist al geld af te troggelen van enkele van haar fans. Gisteren was het ex-K3’tje dan ook te gast bij het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx om meer uitleg te geven over de situatie.

Gisteren heeft Karen Damen een foto op haar Instagramaccount gepost waar je kan zien dat iemand in haar naam VIP-tickets weggeeft voor haar komende optreden. ‘Dit nepprofiel probeert gegevens van je te verzamelen en zo fraude te plegen. Al verschillende mensen zijn geld kwijt. Reageer hier NIET op en rapporteer dit bij Facebook aub. Zodat deze gangster er nu eindelijk wordt afgegooid. Dankjewel!’, schrijft Karen bij de foto.

Verder was Karen ook te gast bij het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx om de situatie toe te lichten. De persoon in kwestie vroeg naar persoonlijke gegevens van haar fans in ruil voor concerttickets. Op die manier was de fraudeur er al in geslaagd om geld af te troggelen van enkele mensen. ‘Ik had doorgekregen dat er een nepprofiel van mij was. Dat gebeurt wel vaker, dus ik trek me dat niet meer aan. Maar nu leek het heel echt. Dat nepprofiel vroeg persoonlijke gegevens aan mensen, die nu geld kwijt zijn, rond de 40 euro’, aldus het ex-K3’tje.

Maatregelen genomen

Gelukkig laat Karen het hier niet bij en heeft ze een klacht neergelegd. Daarnaast heeft ze ook al contact gehad met de Federal Computer Crime Unit. ‘Ik wil echt dat er iets aan gedaan wordt. Ik vind het niet oké. Iemand troggelt geld af van mensen onder mijn naam. Het profiel is meteen verwijderd, maar één van de dagen verschijnt er sowieso een nieuw profiel.’

Daarnaast is Karen Damen niet de enige die me dergelijke wanpraktijken te maken krijgt. Ook Regi Penxten heeft al in een gelijkaardige situatie gezeten. ‘Ik heb al vijf profielen laten verwijderen. Net hetzelfde systeem en mensen die geld kwijt zijn’, vertelt Regi.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.