Home celebs Karen Damen neemt afscheid van zieke Esten (8): ‘Rust zacht, mijn grote...

Karen Damen neemt afscheid van zieke Esten (8): ‘Rust zacht, mijn grote vriend’

De zangeres deelde een emotionele post op Instagram.

Wie gisterenmiddag het Instagramaccount van Karen Damen bekeek, moest wellicht een traantje wegpinken. Het ex-K3’tje postte een foto van de achtjarige Esten, die aan een zeldzame stofwisselingsziekte leed, met de boodschap dat haar kleine vriend overleden is.

De achtjarige Esten uit Oud-Heverlee leed sinds 2017 aan X-ALD, een zeldzame en ongeneeslijke stofwisselingsziekte die de hersenen doet afsterven en de bijnier aantast door een tekort aan een bepaald soort eiwit. Genezen was onmogelijk maar om de ziekte af te remmen, werd een stamceltransplantatie toegepast, wist Estens papa te vertellen aan Het Nieuwsblad. Helaas kwam in maart dit jaar het harde nieuws dat dat niet gelukt was en werd de jongen in huiselijke kring palliatief verzorgd. Uiteindelijk verloor Esten de strijd tegen de vreselijke ziekte.

Karen Damen, die vorig jaar nog dé grote droom van de jongen wist te vervullen, draagt al een tijdje haar steentje bij bij de Esten vzw (en vzw die geld inzamelt voor kinderen en ouders in dezelfde situatie). Maar via Instagram liet de televisiester gisteren weten dat haar grote vriend, haar dappere held de strijd verloren heeft. ‘Het was een hele eer om jou te mogen kennen. Voor altijd in mijn hart’, schrijft Karen onder de foto.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.